Najnovije vesti

MAJA GOJKOVIĆ NAJAVILA, IZVEŠTAJ O KIM BIĆE JAVNO OBJAVLJEN: Očekujem da debata u Skupštini bude duga i sadržajna (FOTO)
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

sednica zakazana za 27. maj

MAJA GOJKOVIĆ NAJAVILA, IZVEŠTAJ O KIM BIĆE JAVNO OBJAVLJEN: Očekujem da debata u Skupštini bude duga i sadržajna (FOTO)

Politika

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da će izveštaj o Kosovu i Metohiji biti javno objavljen, tako da će svi poslanici i mediji moći da se upoznaju s njim do sednice u ponedeljak, 27. maja ocenivši da će njoj prisustvovati oni koji osećaju odgovornost prema svojim biračima i koji imaju političke stavove po pitanju KiM.

 

Na konferenciji za medije u Skupštini, Gojkovićeva je dodala da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, navodeći da će prvi govoriti i predstaviti izveštaj o situaciji na KiM i dijalogu između Beograda i Prištine od 2013. do 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je rekla da će posle izgalanja predsednika Vučića svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj Kancelarije Vlade Srbije za KIM i da iznesu svoje stavove.

 

Maja Gojković rekla i da je Kancelarija za KiM obavestila da će danas predati skupštini izveštaj i dodala da se on odnosi na dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

 

Izveštaj će, dodala je, biti dostupan svim poslanicima, a biće objavljen i javno, tako da će do početka sednice svi zaintresovani moći da se upoznaju s tim dokumentom.

 

"Time će se ispuniti uslovi da se poslanici detaljno upoznaju sa ovim sadržajnim izveštajem i s tokom pregovora između Beograda i Prištine", rekla je predsednica srpske skupštine.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je ocenila da oni koji unapred govore da neće doći na sednicu u ponedeljak, 27. maja, sakrivaju činjenicu da je danas politička hrabrost i mudrost da se ima stav o Kosovu i Metohiji.

 

"Možda nemaju šta da kažu, pa im je lakše da napadnu one koji imaju, a neki od njih žele da sakriju da su ih poslanici napustili dok su oni bili van parlamenta", rekla je Maja Gojković.

 

Podsetila je da će sednica početi u 16 časova i ukazala da prema poslovniku svi koje pozove predsednica skupštine imaju pravo da se obrate u parlamentu i da učestvuju u dijalogu.

 

 

"Smatram da je ovo izuzetno važna sednica za Narodnu skupštinu i pozivam sve poslaničke grupe da učestvuju", rekla je Gojkovićeva.

 

Ona je navela da pojedini poslanici traže izgovore da na sednicu ne dođu, međutim, ubeđena je da oni svojim biračima duguju da dođu u ponedeljak, 27. maja, u Dom Narodne skupštine da iznesu svoje stavove o važnom pitanju.

 

"Ako u ponedeljak ne dođu i ne ucestvuju u izuzetno važnoj raspravi, onda pokazuju da im nije važno šta građani Srbije misle i da im nije važno pitanje KIM, kao i da im je u ovom trenutku važnije ko će sedeti u REM-u", rekla je Maja Gojković.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...