MARTINOVIĆ O SEDNICI SKUPŠTINE O KIM: Predlažemo da vreme za raspravu bude UDVOSTRUČENO kako bi svi mogli da iznesu svoje stavove (FOTO)
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

važna tema

MARTINOVIĆ O SEDNICI SKUPŠTINE O KIM: Predlažemo da vreme za raspravu bude UDVOSTRUČENO kako bi svi mogli da iznesu svoje stavove (FOTO)

Politika -

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da će ta stranka glasati za usvajanje izveštaja o Kosovu i Metohiji koji će u ponedeljak u Narodnoj skupštini predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Martinović je novinarima u parlamentu kazao da će predložiti da se udvostruči vreme za raspravu, tako da će apsolutno svi, bez obzira da li su vlast ili opozcija, imati vremena da iznesu svoje stavove u vezi sa ovom temom i da eventualno daju svoje predloge.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ovo je sednica koja se dugo očekivala. Pojedini samozvani lideri opozicije su nas optuživali da vlada i predsednik Aleksandar Vučić beže od parlamenta kada je reč o KiM, govorili su da nemamo hrabrosti da o tome raspravljamo, ali se po ko zna koji put pokazalo da nisu u pravu i da im je namera da prevare građane", rekao je Martinović.

On je dodao da očekuje da debata koja počinje u ponedeljak, 27. maja, bude ozbiljna, i da će se nastaviti i u utorak.

Navodeći da je predsednik Vučić prethodnih dana bio izložen najbezobzirnijim napadima u vezi s njegovim angažmanom po pitanju KIM, Martinović je rekao da nekima ništa ne valja.

"Ne valja kada se obrati episkopima, poslanicima, dakle, ne valja nikako. To je politika onih koji sebe nazivaju Savezom za Srbiju i koji bojkotom opravdavaju nerad i nedostatak političkih ideja", rekao je zvaničnik vladajuće stranke.

On je istakao da će SNS učestvovati na toj sednici i da će podržati politiku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, jer veruju da je iskrena i realna.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track