ZAHAROVA O UPADU ROSU I HAPŠENJU RUSKOG DRŽAVLJANINA: Ovaj nečuveni akt je još jedna provokacija Prištine! URAZUMITE IH
Foto: EPA

reagovanje

ZAHAROVA O UPADU ROSU I HAPŠENJU RUSKOG DRŽAVLJANINA: Ovaj nečuveni akt je još jedna provokacija Prištine! URAZUMITE IH

Politika -

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je "nečuvenim aktom" i "manifestacijom provokativne politike vrhuške kosovskih Albanaca" hapšenje ruskog diplomate Mihaila Krasnoščekova na severu KiM i zatražila od rukovodstva Unmika da preduzme korake za njegovo oslobađanje, prenosi TASS.

"Pritvor je izvršen uprkos tome što ruski državljanin poseduje diplomatski imunitet kao zvaničnik UN. Mi posmatramo ovaj nečuveni akt kao još jednu manifestaciju provokativne politike vrhuške kosovskih Albanaca", rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da Rusija zahteva da rukovodstvo Unmika obezbedi iscrpne informacije u vezi sa "nelegalnim hapšenjem" Krasnoščekova i učini sve što je u njegovoj moći da se on hitno oslobodi.

Zaharova je prethodno rekla da zvanična Moskva smatra da upad kosovskih specijalnih snaga u srpske opštine na severu KiM i privođenje Srba predstavlja novu provokaciju Prištine, s ciljem da se zastraši i protera nealbansko stanovništvo i da se silom uspostavi kontrola nad tom oblašću.

Ona je rekla da Moskva, u ovako odgovornom trenutku, poziva međunarodne pokrovitelje Prištine da urazume kosovkse radikalne snage i spreče dalje širenje konflikta sa nepredvidljivim posedicama.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track