DS ne da Rasimu i Milici u vladu!

Sve manje kadrova

DS ne da Rasimu i Milici u vladu!

Politika -
Dačić ponudio Ljajiću da bude potpredsednik i ministar za trgovinu, turizam, ekonomske odnose sa inostranstvom i telekomunikacije

BEOGRAD - Neće svoje kod Dačića!Čelnik SDPS Rasim Ljajić izjavio je sinoć Beti da je dobio oprečne informacije o ishodu sastanka u De­mo­kratskoj stranci - najpre da nisu saglasni sa učešćem SDPS u novoj vladi, a potom i da SDPS treba sam da odluči o tome. On je rekao da će odgovor uslediti danas pre podne, nakon Predsedništva SDPS. Ljajić je za Tanjug naglasio da je dobio i konačnu ponudu mandatara Ivice Dačića i v.d. predsednika SNS Aleksandra Vučića da u vladi bude potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.Predsednik Izvršnog odbora DS Marko Đurišić izjavio je sinoć da je stav te stranke da „DS ne može nikoga da delegira u novoj vladi, pošalje i da saglasnost da neko u njoj učestvuje“.- Ljajić ima svoju stranku i sam može da donese odluku, ali za odluku o ulasku u vladu ne može da dobije podršku DS - rekao je Đurišić i dodao da je stav isti i prema Delevićevoj i prema svim članovima DS, svaki pojedinac ima pravo da odluči šta će u životu i politici. Ipak, „nije logično da funkcioneri DS učestvuju u vladi koja se formira“.A prema saznanjima Kurira, Dačić i Vučić su nudili Ljajiću i da bude potpredsednik vlade i ministar za poljoprivredu, dok je Delevićevoj predloženo mesto šefa Misije Srbije u Briselu. U tom slučaju bilo je planirano da Roksanda Ninčić, koja vodi Misiju u Briselu, bude šefica diplomatije.

Milica zna znanje, ali džaba
Milica zna znanje, ali džaba

Promena zakonaU Predsedništvu Srbije neće biti funkcije šefa kabineta, koju je u prethodnom mandatu obavljao Miki Rakić. Vladajuća koalicija bi da promeni zakon kojim bi određena ovlašćenja koja je Rakić imao prešla na Olivera Antića, sadašnjeg savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Koordinacija službama bezbednosti prešla bi u ingerenciju vlade, odnosno Aleksandra Vučića.

Jovanović na čelu EPSNa čelu Telekoma, kako smo već pisali, viđen je kadar naprednjaka Draško Petrović. EPS bi trebalo da dobije SPS, odnosno Dragan Jovanović, dosadašnji direktor TE „Kostolac“, dok bi na čelo RZZO mogao da dođe dr Moma Babić, nekadašnji direktor KBC Bežanijska kosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track