Najnovije vesti

SINIŠA MALI ODGOVORIO NA KRITIKE DRAGANA ĐILASA: Odluka o privatizaciji Komercijalne banke doneta 2009.
Foto: Beta/Miloš Miškov

saopštenje

SINIŠA MALI ODGOVORIO NA KRITIKE DRAGANA ĐILASA: Odluka o privatizaciji Komercijalne banke doneta 2009.

Politika

BEOGRAD - Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je danas, reagujući na kritike predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa o prodaji Komercijalne banke, da je ugovor kojim se predviđa prodaja te banke potpisan 2009. godine, za vreme Vlade Mirka Cvetkovića, kada je ministarka finansija bila članica DS Diana Dragutinović.

"Dragan Đilas ili ima jako slabo pamćenje, ili je toliko bezobrazan, bahat i licemeran da se pravi da ne zna kada je doneta odluka o privatizaciji Komercijalne banke. Ovom izjavom on zapravo kritikuje svoju Demokratsku stranku i odluke njenih funkcionera. Podsetiću vas da je te godine i sam Dragan Đilas učestvovao u vlasti, kao gradonačelnik Beograda. Ovo nije bila naša odluka, samo smo bili dovoljno sposobni da sprovedemo preuzete obaveze", rekao je Mali.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

On je dodao u saopštenju da država mora da poštuje ugovore sa međunarodnim finansijskim institucijama, nezavisno od toga ko je na vlasti.

"Iako ova vlast nije potpisnik tog ugovora, dovoljno smo odgovorni i znamo da treba da ga ispoštujemo. Ne bežimo od toga, kao što su to radili Đilas i njemu slični. Isto tako nismo bežali ni onda kada smo grad Beograd i državu zatekli pred bankrotom. I tada smo morali da sređujemo ono što su nam oni ostavili - praznu kasu i propala javna preduzeća. Zato je Srbija danas stabilna zemlja", zaključio je Mali.

Đilas je ranije danas ocenio da je prodaja Komercijalne banke štetna za Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...