ŠEŠELJ PONOVO OPTUŽUJE DEMOKRATE: Čeda i Mihajlović podelili pare od kidnapovanja sina Lepe Brene
Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Zorana Jevtić

naredili ubistvo vođa zemunskog klana

ŠEŠELJ PONOVO OPTUŽUJE DEMOKRATE: Čeda i Mihajlović podelili pare od kidnapovanja sina Lepe Brene

Politika -

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj optužio je juče bivšeg ministra policije Dušana Mihajlovića i predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića da su naredili ubistvo vođa zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma, jer su previše znali o njihovom šurovanju s kriminalcima.

Šešelj, naime, tvrdi da je general policije Rodoljub Milović lično ubio Šiptara.

"Mihajlović i Jovanović su naredili likvidaciju Šiptara i Kuma kako se ne bi otkrile njihove kriminalne veze sa "zemuncima". Hteli su da sakriju kako su sa njima učestvovali, delili pare od trgovine drogom, a između ostalog i novac od kidnapovanja sina Lepe Brene", kaže za "Alo!" Vojislav Šešelj.

Vođa SRS-a tvrdi da je naredba za likvidaciju "zemunaca" koji su, kako navodi, prethodno uhapšeni stigla od tadašnjih političara. On dodaje da su Šiptar i Kum su uhvaćeni živi, a onda mučeni, premlaćeni i saslušavani u stanici policije u Ulici 29. novembra i navodi da je Rodoljub Milović, zvani general Papaja, kasnije je lično ubio Šiptara.

Takođe, Šešelj optužuje Čedu Jovanovića da je naredio da se kuća "zemunaca" u Šilerovoj sruši da se ne bi našao ni jedan jedini trag boravka tadašnjih političara tamo.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track