Ugljanin: Biću ministar u novoj Vladi Srbije

Formiranje vlade

Ugljanin: Biću ministar u novoj Vladi Srbije

Politika -
Imao sam čast i zadovoljstvo da razgovaram s liderom najmoćnije stranke u Srbiji Aleksandrom Vučićem i vrlo smo blizu postizanja dogovora o tome kako da uvažimo interese i potrebe Bošnjaka Sandžaka i drugih manjina

NOVI SAD - Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je da će biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije u novoj Vladi.

"Svakako ću biti ministar u novoj Vladi Srbije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije". Dodao je da to znači da će se u novoj vladi baviti istom oblašću, kao i u vladi u odlasku, u kojoj je ministar bez portfelja.

"Imao sam čast i zadovoljstvo da razgovaram s liderom najmoćnije stranke u Srbiji Aleksandrom Vučićem i vrlo smo blizu postizanja dogovora o tome kako da uvažimo interese i potrebe Bošnjaka Sandžaka i drugih manjina, i da zajedno radimo na izgradnji srećne sadašnjice i sigurne budućnosti za sve naše građane koji to od nas očekuju", rekao je Ugljanin.

Na pitanje šta su bili njegovi uslovi za ulazak u vladu, Ugljanin je odgovorio da je reč "o nekim stvarima koje predstavljaju i potrebe i interes Bošnjaka Sandžaka", rekao je za novosadski Dnevnik.

"Nešto za šta nije bilo razumevanja kod ove vlade. Tu smo se vrlo brzo dogovorili, a i predsednik države Tomislav Nikolić pokazao je vrlo pozitivan stav prema manjinama i njihovim potrebama, kao i Vučić. To će, nadam se, vrlo brzo biti saopšteno javnosti i očekujem da oni to sami kažu, a ne ja", kazao je Ugljanin.

Dodao je da je srećan što će u novu Vladu ući s još jednim stranačkim liderom iz Sandžaka, predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem, s kojim je, kako je objasnio, dobro sarađivao i u prethodnoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track