Najnovije vesti

OTKRIVENA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA PRIŠTINE: Vljora Čitaku u vezi sa jednom od najmoćnijih američkih političarki koju Srbi pamte po zlu! EVO O KOME JE REČ
Foto: AP, EPA

SRPSKI PISAC ŠOKIRAO SVE U STUDIJU

OTKRIVENA NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA PRIŠTINE: Vljora Čitaku u vezi sa jednom od najmoćnijih američkih političarki koju Srbi pamte po zlu! EVO O KOME JE REČ

Politika

Pisac Dejan Lučić otkrio je u jutarnjem programu TV Hepi najstrože čuvanu tajnu ambasadorke Kosova u SAD.

"Vljore Čitaku vedri i oblači. Ja sam istraživao odakle njoj tako dobre veze u Stejt departmentu. Kažu mi da je ona lezbijka po zadatku i da je u vezi sa Medlin Olbrajt", rekao je Lučić.

On je uživo u emisji rekao i da je albansku mafiju pravila CIA.

"Ali mi imamo čoveka koji poznaje Džinu Haspel, direktorku CIA. To je pomoćnik Jovice Stanišića - Vlada Dragićević", otkrio je Lučić.

KO JE VLJORA ČITAKU?

Vljora Čitaku, rođena 10. oktobra 1980. u Prištini, bila je ranije vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova, a u zvaničnoj biografiji piše da je pomogla osnivanju tzv. Ministarstva za evropske integracije.

Predstavljala je tzv. Kosovo u bilateralnim i multilateralnim prilikama, kao što je sednica Saveta bezbednosti UN. Na poslednjim izborima, Čitaku je dobila je mandat kao jedan od izabranih poslanika sa najvećim brojem glasova u stranci.

Članica je predsedništva Demokratske partije Kosova, kojoj se pridružila još od samog osnivanja 1999.

Pre toga je bila portparolka partije, savetnica za medije i savetnica za odnose sa međunarodnom zajednicom.

Diplomirala je na medijima i novinarstvu, a pre bavljenja politikom radila je kao novinarka i prevoditeljka za više zapadnih medija u toku kosovske krize 1998-1999.

Čitaku, koja je ime dobila po gradu u Albaniji – Vlora (Valona), danas je i članica upravnog odbora humanitarne agencije koja se bavi zaštitom žena od porodičnog nasilja.

Zajedničko sa predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom joj je to što imaju istu stilistkinju, koja je snaja bivšeg predsednika Ibrahima Rugove.

Inače, kontroverzna novinarka, koju mnogi smatraju mozgom alabnskih nastupa u UN, veoma je aktivna na društvenim mrežama, a njeni postovi na Instagramu otkrivaju da je bukvalno opsednuta albanskim dvoglavim orlom, te je nebrojeno fotografija koje je objavljivala upravo sa ovim simbolom.

Kurir.rs/Priredio: P.L./Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...