Najnovije vesti

BRNABIĆEVA S PALMEROM: Neophodno da Priština ukine takse (FOTO)
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

sastanak

BRNABIĆEVA S PALMEROM: Neophodno da Priština ukine takse (FOTO)

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, koji je istakao da SAD stoje pri stavu da Priština mora da povuče odluku o nametnutim taksama.

Brnabić i Palmer su razgovarali o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednica vlade još jednom je iznela stav da je neophodno da Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i uzdrži se od jednostranih mera koje štete nastavku razgovora i normalizaciji odnosa.

foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Ona je istakla da ponašanje Prištine nanosi veliku štetu čitavom regionu, a da su žrtve takve politike i građani koji žive na Kosovu i Metohiji.

Kako je objasnio američki zvaničnik, SAD stoje pri stavu da Priština mora da povuče odluku o taksama, dodajući da su implementacija Briselskog sporazuma i nastavak razgovora jedini način da se pronađe konstruktivno rešenje.

Prevashodni interes SAD je da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana, rekao je Palmer i istakao da Srbija može da računa na podršku SAD dijalogu i njenom evropskom putu.

Palmer je, takođe, istakao da SAD teže nastavku pozitivne dinamike bilateralnih odnosa sa Srbijom i povećanju američkih investicija na našem tržištu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...