OBRADOVIĆ I ĐILAS SKOVALI PLAN:Boško bi da bude ministar policije, hoće da hapsi Vučiće i Stefanoviće
Foto: Ana Paunković

Suludo

OBRADOVIĆ I ĐILAS SKOVALI PLAN:Boško bi da bude ministar policije, hoće da hapsi Vučiće i Stefanoviće

Politika -

Zlo i naopako Obradovićeve ambicije sagovornici Kurira smatraju zastrašujućim jer su za njega svojstveni fašistički ispadi, agresija, fizičko obračunavanje, demonstriranje sile i napadanje žena

Lider pokreta Dveri Boško Obradović tražio je od Dragana Đilasa, lidera Saveza za Srbiju, da bude ministar unutrašnjih poslova! Njih dvojica su ovaj plan napravili prilikom osnivanja SZS, otkriva Bratislav Jugović, bivši visoki funkcioner Pokreta socijalista, koji Obradovića poznaje više od 30 godina jer su obojica iz Čačka.

foto: Dado Đilas

Traži reket On tvrdi da mu je, kada su krenuli pregovori za osnivanje SZS, izvor iz Dveri rekao da je Boško uslovio Đilasa da bude ministar policije ako dođu na vlast. - Đilasu to uopšte nije bilo prijatno, jer nije želeo da se odrekne takozvanog ministarstva sile, ali je smatrao da im je Boško neophodan jer, za razliku od svih njih, on nikada nije bio na vlasti. Zato je i pristao i obećao mu je da će biti na čelu MUP. Razlog što je Obradović insistirao baš na toj funkciji jeste to što hoće da hapsi sve koji mu sada, dok je opozicija, nisu platili reket. Neki iz SNS mu već plaćaju da ih ne pominje i "ne vadi" im afere. Pričao je da hoće da hapsi Aleksandra Vučića, ali i njegovog brata Andreja, kao i oca Anđelka. Hapsio bi i Nebojšu Stefanovića i njegovog oca Branka, a ne bi me iznenadilo da bi pokušao da hapsi i neke vladike - kaže Jugović.

foto: Kurir

Nekontrolisani nasilnik Sagovornici Kurira ovu ideju smatraju katastrofalnom jer su za Obradovića svojstveni fašistički ispadi, agresija, fizičko obračunavanje, demonstriranje sile i napadanje žena. Politikolog Jelena Vukoičić ovaj scenario ocenjuje kao zastrašujući. - Čovek koji je izrazito nasilan, koji ne može da kontroliše svoje postupke, ne sme biti na čelu institucije koja održava red. Lako je ovako hipotetički deliti ministarske funkcije, dok su u realnosti oni na desetak odsto birača. Tako da je cela njihova ideja na nivou holivudskog filma. To što je Boško u parlamentu apsolutno je iznad njegovih mogućnosti, a o tome da bude ministar može samo da sanja. Takvim ljudima je mesto u rijalitiju, a ne u vladi - isključiva je Vukoičićeva.

foto: Dragana Udovičić

Vladimir Đukanović Politika malog Đokice Može samo da sanja

Narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović ima sarkastičan komentar na Obradovićeve ambicije da vodi resor unutrašnjih poslova. - Ma to je odlično. On je pravi čovek za to mesto i možda bi trebalo da razmisli da se BIA vrati pod MUP, pa da bude načelnik i Resora državne bezbednosti. Mada, mrtva je trka ko bi za to bio bolji, da li Boško Obradović ili Mlađan Đorđević (kum Dragana Đilasa i siva eminencija SZS). Samo, tu je jedan mali problem koji može da se opiše izrazom "što je babi milo, to joj se i snilo". Tako politiku zamišlja mali Đokica - kaže Đukanović.

Ovo su incidenti Boška Obradovića:

- upao je u Narodnu skupštinu i RIK zbog nezadovoljstva rezultatom glasanja 2016. - zavrnuo je ruku predsednici parlamenta Maji Gojković - gađao je mišem šefa odborničke grupe SNS Aleksandra Martinovića - njegovi batinaši su napali novinarke Pinka - organizovao upad u RTS, Predsedništvo

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track