Najnovije vesti

PREDSEDNIK SE OGLASIO NAKON SABORA U PODGORICI: Neću da pravim dodatnu ZLU KRV, niti želim da stvaram nove sukobe, ja sam lepo zamolio crnogoske vlasti, ali je moja molba prezrena!
Foto: Printscreen

reagovanje

PREDSEDNIK SE OGLASIO NAKON SABORA U PODGORICI: Neću da pravim dodatnu ZLU KRV, niti želim da stvaram nove sukobe, ja sam lepo zamolio crnogoske vlasti, ali je moja molba prezrena!

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  nakon današnjeg Trojičindanskog sabora u Podgorici kratko je prokomentarisao neće da ulazi u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na relaciji Srbija - Crna Gora.

Vučić je u danu, kada je SPC u Podgorici organizovala Trojčindanski narodni sabor SPC kojim je vlastima Crne Gore poručila da je takav zakon neprihvatljiv, izneo kratku poruku za zvaničnu Podgoricu.

"Ono što sam imao da kažem rekao sam kroz malu molbu koja nije uslišena već prezrena od strane crnogorskih vlasti i hvala im na tome", rekao je kratko predsednik tokom obilaska Zaječarskog okruga. 

Vučić je, naime, prethodno, rekao da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dve zemlje i da zato moli vlasti ili većinu u CG da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

Šta predviđa zakon?

Nedavno usvojeni Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica u Crnoj Gori predviđa da "svi verski objekti koji su bili imovina države Crne Gore pre gubitka njene nezavisnosti i pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca 1918. godine, a koji kasnije nisu na odgovarajući pravni način prešli u svojinu neke verske zajednice, biće prepoznati kao državna imovina".

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...