ĐURIĆ: Tadić među poslednjima ima pravo da priča o KiM
Foto: Beta/Miloš Miškov, Beta/Milan Obradović

reagovanje

ĐURIĆ: Tadić među poslednjima ima pravo da priča o KiM

Politika -

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je Boris Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu i Metohiji, jer upravo on i njegova bratija Đilas, Jeremić, Borko Stefanović ništa nisu učinili kako bi se sprečila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

"Tada je Tadić pobegao u Rumuniju i osudio saopštenjima, a kasnije i dao konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udario eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i njegova bratija postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku", naveo je Đurić u izjavi za javnost.

On kaže da srpski narod ne zaboravlja i da je Tadić izgubio Crnu Goru, kao i da je na Tadićev zahtev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmešteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

"Tadić je 'čuven' i po tome da je, dok je rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske", naveo je Đurić.

Rezultat Tadićeve vlast, napominje on, meri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu...ali i punijim džepovima Tadićevih stranačkih kolega i predstavnika te vlasti.

Zbog svega, ističe potpredsednik SNS, Tadić nema moralno prvo da bilo kome deli lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobeđivana i deljena kao u vreme njegove vlasti.

"Posledice njihovih pogubnih diplomatskih poteza, kojima je Srbija sebi vezala i ruke i noge u borbi za zaštitu svojih državnih interesa na Kosovu i Metohiji, možda najviše osećamo danas", zaključio je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track