ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Početkom jula gradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

premijerka srbije u banjaluci

ANA BRNABIĆ NAJAVILA: Početkom jula gradnja autoputa Kuzmin-Sremska Rača!

Politika -

Gradnja autoputa Kuzmin - Sremska Rača krenuće početkom jula, najavila je danas u Banjaluci premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je, na pitanje novinara kada će početi izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo, rekla da će Srbija početi da radi svoju deonicu i da se već obavljaju pripremni radovi za deonicu Kuzmin - Sremska Rača.

Deonicu Sremska Rača - Kuzmin u dužini od 17 kilometara, na autoputu od Beograda do Sarajeva, gradiće turska kompanija Tašjapi.

Vrednost komercijalnog ugovora sa Tašjapi je ukupno 250 miliona evra i to: 220 miliona evra za izgradnju deonice od Kuzmina do Sremske Rače, od kojih je 100 miliona evra predviđeno za izgradnju novog mosta preko Save, a 120 miliona za izgradnju deonice autoputa, i pet miliona evra za projektno-tehničku dokumentaciju na tom projektu.

Takođe, 25 miliona evra je namenjeno za projektno-tehničku dokumentaciju za deonicu Požega - Užice - Kotroman, drugi krak auto-puta prema Sarajevu.

Na pitanje novinara da li Vlada Srbije kontroliše donacije koje idu u Srebrenicu, Brnabić kaže da Vlada Srbije sve oko toga radi zajedno sa partnerima iz Republike Srpske i lokalnom samoupravom.

Ona je dodala da su ta sredstva upotrebljena na najbolji mogući način.

Brnabić je danas učestvovla u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak".

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Dimitrije Goll

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track