CRNOGORCI SA KOSMETA PORUČILI MILU ĐUKANOVIĆU: Ostavi na miru našu Crkvu i povuci priznanje tzv. Kosova
Foto: kosmet.info

crnogorski predsednik pljunuo na svoje pretke

CRNOGORCI SA KOSMETA PORUČILI MILU ĐUKANOVIĆU: Ostavi na miru našu Crkvu i povuci priznanje tzv. Kosova

Politika -

Od nas, preostalih Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, ali ni od onih koji su prognani pre dve decenije iz ovog dela Srbije, nemate podršku za takvu odluku koju vam nameće deklarisani ateista Milo Đukanović, koji se drznuo da pljune na svoje pretke i navuče prokletstvo na sebe i potomstvo, navodi se u saopštenju

Iz Kosova Polja, gde je sedište Crnogorske liberalne stranke Kosova (CLS), danas je crnogorskim vlastima upućen apel u ime Crnogoraca iz južne srpske pokrajine, kojim se traži odustajanje od usvajanja predloga Zakona kojim se namerava oteti imovina Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

„Verujemo da je velika većina vas, poslanika Skupštine Crne Gore svetu tajnu krštenja primilo upravo u hramovima naše jedine i nedeljive Srpske pravoslavne crkve, jer druge crkve pravoslavne u našoj postojbini Crnoj Gori nema, niti je može biti.

Od nas, preostalih Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, ali ni od onih koji su prognani pre dve decenije iz ovog dela Srbije, nemate podršku za takvu odluku koju vam nameće deklarisani ateista Milo Đukanović, koji se drznuo da pljune na svoje pretke i navuče prokletstvo na sebe i potomstvo.

Pozivamo vas da ne budete puke marionete i sledbenici bezbožnika, i da odbijete poslušnost i servilnost izbezumljenom predsEdniku države koji je svestan svoga skorog političkog kraja“, navodi se u apelu crnogorskim poslanicima, koji je potpisao predsednik Crnogorske liberalne stranke Kosova Radoman Doderović.

U isto vreme, Doderović u ime kosovsko – metohijskih Crnogoraca poziva Vladu Crne Gore da, kako je rekao, sledeći pozitivne primere država koje povlače odluke o priznanju takozvanog "Kosova" i sama to učini, i time ispravi istorijsku nepravdu i vlastitu bruku učinjenu ne samo na štetu Srbije, već i na veliku štetu Crne Gore i njene suštine.

Doderović je naglasio da Crnogorci koji žive na Kosovu i Metohiji ne priznaju, kako ističe, lažnu tzv. državu "Kosovo", niti privremene albanske institucije u Prištini priznaju postojanje Crnogoraca u pokrajini

.

„Zato, ne postoji nijedan racionalni razlog da Crna Gora priznaje tvorevinu stvorenu na etničkom čišćenju Crnogoraca i zatiranju njihovog identiteta“ – podvukao je Doderović, uz podsećanje da svega 3 odsto od oko 60 hiljada Crnogorca (koliko je ih je bilo pre progona 1999. u pokrajini) danas živi na Kosovu i Metohiji.

Lider CLS-a je zaključio da Crnogorci i Srbi imaju zajedničku istoriju, istu tradiciju, i, kako je naveo, svakako zajedničku Svetosavsku - Srpsku pravoslavnu crkvu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track