RĐA LJUDSKA! MILO ĐUKANOVIĆ SRAMNO IZVREĐAO POGLAVARA SPC: Patrijarh IRINEJ JE GLUP!
Foto: Dragana Udovičić, Stefan Jokić

Skandal

RĐA LJUDSKA! MILO ĐUKANOVIĆ SRAMNO IZVREĐAO POGLAVARA SPC: Patrijarh IRINEJ JE GLUP!

Politika -

Uvredu možete doživeti od čoveka čiji intelektualni potencijal respektujete. Ja sam već komentarisao ranije izjave srpskog patrijarha i zadržaću se samo na jednoj kratkoj opasci - pišite mu pamet, nisko je udario crnogorski predsednik

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović još odlučnije je rešio da se obračuna sa Srbijom, Srbima i Srpskom pravoslavnom crkvom.

foto: Dado Đilas

Gotovo u isto vreme, Đukanović je sasuo niz uvreda na račun SPC i patrijarha Irineja, koga je okarakterisao kao glupu osobu, a onda je krenuo i u diplomatski rat sa Srbijom. Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac pozvan je juče na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore zbog, kako je objavljeno na sajtu tog ministarstva, negativnih izjava srpskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima Crne Gore.

Odgovarajući na izjave poglavara SPC, Đukanović je u intervjuu za N1 pokušao da pokaže da je patrijarh Irinej glup i da ne zaslužuje njegov odgovor.

- Uvredu možete doživeti od čoveka čiji intelektualni potencijal respektujete. Ja sam već komentarisao ranije izjave srpskog patrijarha i zadržaću se samo na jednoj kratkoj opasci - pišite mu pamet! - rekao je Đukanović.

foto: Beta AP Nenad Petrović

Milova sramota

Bivši diplomata Zoran Milivojević smatra da je Đukanovićev rečnik upućen patrijarhu sramotan i da je takvim uvredama pljunuo i na sopstveni narod:

- To vređanje koje sam čuo od Đukanovića me zaista ostavlja bez komentara. Sramota je napadati patrijarha i sam rečnik prema jednom duhovniku je neprimeren.

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić za Kurir kaže da su Đukanovićeve uvrede na račun patrijarha skandalozne.

- Ko o čemu, kurva o poštenju. Tako i nepismeni Đukanović govori o inteligenciji i obrazovanju. On je nepismen u svemu osim u lopovluku i otimanju. Tako vređati poglavara crkve koja uživa ubedljivo najviše poverenja među građanima Crne Gore je, u najmanju ruku, skandalozno. To je nepoštovanje i ponižavanje vernika, a Đukanović zaboravlja da ih mnogo ima i među svojim biračima - izjavio je Milačić.

Nekoliko sati posle Đukanovićevih uvreda, usledio je novi udar, ovog puta preko crnogorskog MSP, i to zbog uvređenosti večitog vladara Crne Gore. Pošto je na razgovor pozvan srpski ambasador Bingulac, crnogorski državni sekretar Zoran Janković je poručio da Podgorica očekuje da će se zvanični Beograd ograditi od pomenutih izjava.

Novi udar

- Teške kvalifikacije iznesene na račun predsednika Crne Gore neprihvatljive su, nisu na liniji dobrosusedskih odnosa i ne doprinose ukupnoj saradnji dve države - izjavio je Janković, uz opasku da se u Srbiji vodi neopravdana kampanja povodom zakona o slobodi veroispovesti.

Aleksandar Vulin

SAMO BIVŠI SRBIN MOŽE TOLIKO DA NAS MRZI

Mržnja koju Đukanović pokazuje prema svemu što je srpsko potvrđuje Njegoševu mudrost i reči patrijarha Irineja „poturica gori od Turčina“. Samo bivši Srbin može toliko da mrzi sve što je srpsko.

foto: Beta/Darimir Banda

Šok glumac CNP vređao Srbe

MAJKU VAM JE*EM IZDAJNIČKU

Posle Mirne Nikčević, najvulgarnije uvrede na račun Srbije i njenih građana uputio je i glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Zoran Vujović, koji je Srbe sočno psovao i nazvao ih izdajicama, izrodima, smećarima i idiotima!

- Na koncu i najuže, shvatite, drevna Srpčad, da ste porijeklom iz Crne Gore do jednoga je*enoga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka, Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posrnuli odavde, majku vam je*em otrovnu, izdajničku... Koji vaši hramovi, majku vam je*em nenormalno do jednoga, idioti isfrustrirani... Na šta je ličila kelija Sv. Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili, majku vam je*em veliko ništavnu... Ne mogu u manastir Cetinjski od vas ući, ništavila nijedna - napisao je Vujović na svom Fejsbuk profilu.

foto: Printscreen/Facebook

Onda je u istom stilu objasnio i zašto je narod digao ruke od sebe.

- Palili su Turci manastir Cetinjski, neznalice, ali ga niko nikad preuzeo nije, Sv. Petar Cetinjski je kidao vama, izrodi, glave i noseve, otuda kidonosi i izdajice... Ne poturice... Turci su bili protivnici dostojni borbe, vaša borba, smećari nijedni, adolescentni, zagorčava život svima na ovim prostorima godinama unazad... - završio je Vujović.

foto: Printscreen/Facebook
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLON U KURIRU! ČUVENI MILJIN KUVAR: Provereni recepti i originalne fotografije na 52 strane

Kurir danas poklanja različite kolekcije Miljinog kuvara sa originalnim fotografijama i proverenim receptima na čak 52 strane.

Izaberite Kurir sa nekim od sledećih izdanja: Kiflice i rolnice, Knedle slatke i slane, Jeftini recepti, Palačinke slatke i slane, Paradajz, paprika, patlidžan i Najbolji posni recepti.

foto: Kurir

Čitajte u današnjem KURIRU!

Kurir.rs/Ivana Kljajić Foto: Dragana Udovičić, Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track