VUČIĆ I ERDOGAN TELEFONOM O BILATERALNIM I ODNOSIMA U REGIONU: Izraženo zadovoljstvo stalnim napretkom saradnje dveju zemalja
Foto: Vlada Srbije

VUČIĆ I ERDOGAN TELEFONOM O BILATERALNIM I ODNOSIMA U REGIONU: Izraženo zadovoljstvo stalnim napretkom saradnje dveju zemalja

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, koji je podržao politiku mira i saradnje, kojom predsednik Srbije promoviše stabilnost u regionu.

Oni su se saglasili da smo tako može da se obezbedi veći interes invesitora i ekonomski rast.

Predsednici Vučić i Erdogan su izrazili zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Oni su, s tim u vezi, konstatovali da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog saveta za saradnju i izrazili očekivanje da sledeća sednica tog Saveta bude održana tokom zvanične posete predsednika Turske Srbiji.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su, osim o bilateralnim odnosima, razgovarali i o regionalnoj situaciji.

"Predsednik Erdogan je podržao politiku mira i saradnje, kojom predsednik Vučić promoviše stabilnost u regionu. Oni su se saglasili da samo tako može da se obezbedi veći interes investitora i ekonomski rast", saopštila je Pres služba Predsednika.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track