SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE U VIŠEDNEVNOJ POSETI LATINSKOJ AMERICI: Dačić razgovarao sa šefom diplomatije Trinidada i Tobaga
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

generalna skupština Organizacije američkih država

SRPSKI ŠEF DIPLOMATIJE U VIŠEDNEVNOJ POSETI LATINSKOJ AMERICI: Dačić razgovarao sa šefom diplomatije Trinidada i Tobaga

Politika -

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Trinidada i Tobaga Denisom Mozesom, na marginama 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država u Medeljinu, u Kolumbiji.

Dačić je Mozesa detaljno upoznao sa strateškim nastupom Srbije prema prijateljskim državama, koje snažno podržavaju principe međunarodnog prava i teritorijalnog principa i dele iste stavove i vrednosti sa Srbijom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, dvojica ministara su se dogovorila da nastave rad na unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Dogovoreno je i da se nastavi s međusobnom podrškom u međunarodnim organizacijama, kao i sa redovnim kontaktima i razmenom poseta na visokom nivou.

U, kako se navodi, prijateljskom i sadržajnom razgovoru, Dačić i Mozes su razgovarali o unutrašnje-političkim procesima dve države, kao i o aktuelnim spoljnopolitičkom tokovima u Latinskoj Americi i Evropi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track