ODALOVIĆ O ZATVARANJU RADNJI NA SEVERU KOSMETA: Apel međunarodnoj zajednici, Srbi ne mogu da ćute nad onim što Priština radi
Foto: Beta/Miloš Miškov

150 prodavnica pod katancem od jutros

ODALOVIĆ O ZATVARANJU RADNJI NA SEVERU KOSMETA: Apel međunarodnoj zajednici, Srbi ne mogu da ćute nad onim što Priština radi

Politika -

Zatvaranje svih radnji na severu KiM je protest koji treba da pokaže široj javnosti da Srbi neće ćutati, poručio je danas generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Odalović je rekao da zatvaranje radnji treba da bude apel upozorenja međunarodnoj zajednici koja, kako je naveo, kontinuirano govori da Priština treba da ukine takse, ali Priština to ne radi jer EU to ne saopštava ozbiljno.

"Ovo će u svakom slučaju dodatno da prođe kroz sve strukture i uši onih koji odlučuju. Moraju da znaju s kim i sa čim imaju posla", naveo je Odalović dodajući da ne misli da će zatvaranje radnji pričiniti štetu.

Odalović smatra da Srbi moraju da dignu glas i da ne mogu da ćute nad ovim što Priština radi.

"Priština provocira i sklanja temu dijaloga, u kom je dovedena pred svršen čin da izvrši preuzete obaveze, pre svega da formira Zajednicu srpskih opština", istakao je Odalović.

Prema njegovim rečima, Priština želi da uspostavi kontrolu na severu KiM.

"Kada su takse uvedene rekli su da će da ih ukinu kad priznamo Kosovo.

Njihova priča je sad drugačija, kažu da žele da spreče šverc i kriminal. Oni imaju najmanje prava da o tome pričaju jer je taj prostor ogrezao u švercu i kriminalu. Ne mogu protiv toga da se bore oni koji to rade", poručio je Odalović.

Generalni sekretar MSP ukazao je da od uvođenja taksi najviše trpe obični građani, a među njima i trgovci Albanci.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track