MARINKOVIĆ O DOLASKU NAJŽEŠĆEG ALBANSKOG LOBISTE ENGELA: Svaka prilika je važna
Foto: Beta Miloš Miškov

Potpredsednik Skupštine Srbije

MARINKOVIĆ O DOLASKU NAJŽEŠĆEG ALBANSKOG LOBISTE ENGELA: Svaka prilika je važna

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković izjavio je da će u sredu u parlamentu, u razgovoru sa jednim od najekstremnijih albanskih lobista, američkim kongresmenom Eliotom Engelom, direktno reći sve, ali i da će pokušati da ga ubedi da promeni stavove.

Marinković je za Večernje novosti rekao da je Engel, koji će se u sredu susresti i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sam poslao zahtev da dođe u srpski parlament.

"Nama je svaka prilika važna. Da smo devedesetih imali komunikaciju sa kongresmenima, bolje bismo prošli. Suština je u tome da smo otvoreni za komunikaciju, pa i sa onima koji sprovode politiku koja nije u skladu sa interesima Srbije", kaže Marinković.

Navodeći da takve treba pokušati ubediti da promene stavove, Marinković kaže da je najgore ostaviti ih uticaju jednostrane propagande, a, kako je podsetio, Albanci lobiraju već 30-40 godina.

"Ubeđeni smo da je slika o nama, ne samo lobista, nego i javnog mnjenja na Zapadu, potpuno iskrivljena. Jer, sto puta ponovljena laž postaje istina. Moramo da ukažemo na ono što je faktičko stanje, da istinom i argumentima, utičemo na promenu stava, da budemo ofanzivniji i ističemo šta su naši

legitimni interesi i da imamo pravo da ih zaštitimo", kaže Marinković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track