SRBIJA SPREMNA DA POMOGNE, ONO ŠTO IMAMO OD SRCA DELIMO SA PRIJATELJIMA: Vučić uputio telegram saučešća Putinu zbog stradalih u poplavama
Foto: Predsedništvo Srbije

ruski spasioci pomogli srbiji u poplavama 2014.

SRBIJA SPREMNA DA POMOGNE, ONO ŠTO IMAMO OD SRCA DELIMO SA PRIJATELJIMA: Vučić uputio telegram saučešća Putinu zbog stradalih u poplavama

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, povodom žrtava poplava u Irkutskoj oblasti, navodeći da je Srbija, u okviru svojih mogućnosti, spremna da pomogne.

"Primite iskreno saučešće zbog žrtava velikih poplava koje su pogodile Irkutsku oblast. Molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze dubokog saosećanja, a povređenim najbolje želje za brz oporavak", naveo je Vučić.

On je stanovnicima oblasti pogođenoj poplavama u teškim trenucima uputio reči ohrabrenja i podrške da se izbore sa posledicama prirodne katastrofe.

"Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pomogne, jer, ono što imamo, uvek možemo da od srca podelimo sa prijateljima", naveo je predsednik u pismu.

On je istakao da Srbija ne zaboravlja da su joj, kada je pre pet godina bila pogođena katastrofalnim poplavama, pomogli i prijatelji iz Rusije.

Kako je naveo, Srbija će uvek duboko ceniti požrtvovanost ruskih spasilaca, koji su, rizikujući svoje živote, tada prvi pritekli u pomoć.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track