DIREKTOR KC U KOSOVSKOJ MITROVICI ZABRINUT: Kfor i Euleks na strani Prištine! Naš narod trpi pritiske, pretnje, hapšenja, to utiče na njihovo zdravlje
Foto: Dado Đilas

reagovanje

DIREKTOR KC U KOSOVSKOJ MITROVICI ZABRINUT: Kfor i Euleks na strani Prištine! Naš narod trpi pritiske, pretnje, hapšenja, to utiče na njihovo zdravlje

Politika -

Direktor Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovicii Milan Ivanović ponovo je danas upozorio na zabrinjavajuću situaciju na severu Kosova i Metohije, ne samo zbog poremećaja u snabdevanju lekovima i hranom, pritisaka na Srbe već i zbog toga što srpske kamione sa robom zadržavaju i Kfor i Euleks.

"Situacija je zabrinjavajuća ne samo zbog blokade i poremećaja u snabdevanju lekovima i hranom, posebno životnih namirnicama s kraćim rokom upotrebe, već i zato što u svemu učestvuju ne samo kosovske institucije i policija već i Kfor i Euleks", rekao je Ivanović.

On je dodao da pirpadnici Kfora rade ono što ne bi trebalo da rade, zadržavaju i zaplenjuju srpske kamione s hranom i lekovima.

Upozorio je i da pritisci, pretnje, hapšenja, montirane optužbe, prebijanje Srba, takse koji treba da žitelje severa stave u ekonomski geto, utiču i na mentalno zdravlje ljudi.

Sve te činjenice osetljivu siutaciju čine složenijom, rekao je Ivanović i upozorio da ne postoji dovoljna količina antibiotika, fizioloških rastvora, ali i da pored toga ipak uz tešku muku ukazuju adekvatnu pomoć građanima.

Dodao je da su u stalnom kontaktu sa RFZO, Ministarstvom zdravlja Srbije i Kancelarijom Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i da čine sve da se situacija normalizuje.

Nakon dvodnevnnih mera upozorenja, tokom kojih na severu prodavnice nisu radile, tešku situaciju potrvrđuju i građani koji kažu da čekaju da vide šta će se događati.

"Znate i sami kako je bilo, nemojte da pitate, ništa nije bilo dobro", rekla je jedna Ivanovićeva sugrađanka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track