STEFANOVIĆ OTKRIVA: Neću biti kandidat za predsednika SNS! Evo koja su imena još u igri
Foto: Marina Lopičić

posle vučićeve objave

STEFANOVIĆ OTKRIVA: Neću biti kandidat za predsednika SNS! Evo koja su imena još u igri

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije kandidat niti će biti kandidat za predsednika SNS i istakao da boljeg predsednika od Aleksandra Vučića nema.

Stefanović je za TV Prva rekao i da je njegova politička karijera povezana za Vučića i da podržava to što Vučić radi.

"Ne vidim boljeg predsednika od Aleksandra Vučića. Što se mene tiče tu se priča završava - lično niti sam bio kandidat, niti sam danas, niti ću biti. Ja nisam neko ko će biti predsednik SNS, moja politička karijera je vezana za Aleksandra Vučića, ja prodržavam ono što on radi i ne postoji bolji kandidat za to mesto", rekao je Stefanović.

On je kazao da će do decembra kada će se održati skupština SNS videti šta će biti, ali da lično misli da niko nije bolji za mesto predsednika SNS od Vučića, i to ne samo zbog stranke nego i zbog Srbije.

Upitan da li će ipak pristati ako u stranci budu tražili da preuzme funkciju predsednika, on je istakao da ne može ništa da se traži od njega. "Ja sa predsednikom imam otvoren odnos, a pošto objektivno ne postoji bolji od njega ne treba tražiti lošije rešenje", rekao je Stefanović.

Upitan za optužbe da je falsifikovao i fakultetsku diplomu, on je kazao da lideri Saveze za Srbiju "lažu" i da će verovatno pokušati da mu ospore i diplomu osnovne škole.

Novosti: Troje kandidata u igri za šefa SNS

U igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju premijerka Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada i potrpedsednik stranke Miloš Vučević, pišu Novosti. Na široj listi potencijalnog novog šefa SNS, kako se spekuliše u politčkim krugovima, zasad su i Nikola Selaković, Marko Đurić i Jorgovanka Tabaković, navodi list.

foto: Marina Lopičić

Nije isključeno da bi u izbor u "foto-finišu" za izbor za novo rukovodstvo SNS u trku mogao da uđe još neko od aktuelnih potpredsednika stanke poput Milenka Jovanova. Vučić je juče ponovio da će iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj Skupštini stranke koja bi trebalo da se održi u decembru.

(Kurir.rs/Beta/TV Prva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track