UHAPŠENA DVOJICA SRBA KOD GNJILANA ZBOG NAVODNE ŠPIJUNAŽE! KANCELARIJA ZA KIM: To je nastavak kampanje zastrašivanja, međunarodne institucije da reaguju
Foto: AP/Visar Kryeziu

zabrinjavajuće

UHAPŠENA DVOJICA SRBA KOD GNJILANA ZBOG NAVODNE ŠPIJUNAŽE! KANCELARIJA ZA KIM: To je nastavak kampanje zastrašivanja, međunarodne institucije da reaguju

Politika -

Kosovska policija uhapsila je dvojicu Srba sa Kosova i Metohije zbog sumnje za krivično delo špijunaže.

Oni su uhapšeni na administrativnom punktu „Bela zemlja“, na putu Gnjilane–Bujanovac.

Odlukom tužioca osumnjičenima je određen pritvor.

O tom slučaju se vodi istraga, navodi se u izveštaju policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje nastavak kampanje zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji hapšenjem srpskih domaćina i vršilaca važnih javnih funkcija, i tražimo hitno oslobađanje dvojice naših sugrađana koji su juče na administrativnom prelazu Končulj lišeni slobode prilikom pokušaja da uđu u centralnu Srbiju.

Jučerašnje privođenje direktora OŠ "Mladen Marković" iz Vitine, Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Dalibora Dajića je napad na srpski narod u Kosovskom Pomoravlju i najflagrantniji primer pravnog nasilja kojem su sve češće izloženi ugledni Srbi.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenim Srbima obezbedila advokata i svu potrebnu pravnu podršku.

Zahtevamo da međunarodne institucije na terenu intervenišu kako bi bio sprečen nastavak ove brutalne kampanje, a direktori srpskih škola najhitnije oslobođeni.

Srbima na Kosovu i Metohiji mora biti garantovano pravo na obrazovanje, i Srbija će nastaviti da, pružanjem finansijske pomoći i ekonomskim projektima, čini sve kako bi naši građani mogli da, uprkos pritiscima Prištine, žive dostojanstvenim i normalnim životom.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track