POPOVIĆ IVKOVIĆ S AMBASADOROM BELORUSIJE: Ponovna kandidatura Kosova za članstvo u Interpolu bezobzirna
Foto: MUP

odnosi dve zemlje na visokom nivou

POPOVIĆ IVKOVIĆ S AMBASADOROM BELORUSIJE: Ponovna kandidatura Kosova za članstvo u Interpolu bezobzirna

Politika -

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Belorusije Valerijem Briljevim o ponovnom zahtevu za prijem takozvanog Кosova za članstvo u Interpol.

Popović Ivković je istakla argumente Srbije protiv zahteva Prištine i ukazala da bi eventualni prijem takozvanog Кosova u ovu međunarodnu policijsku organizaciju predstavljao flagrantno kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je obavezujuća za sve članice UN.

„Кoliko je samo bezobzirno ponašanje takozvanog Кosova govori i činjenica da su uprkos prošlogodišnjoj odluci Generalne skupštine Interpola, suprotno pravilima ove organizacije ponovo istakli kandidaturu za članstvo“, naglasila je Popović Ivković.

foto: MUP

Ona je podsetila da samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice ove profesionalne međunarodne policijske organizacije.

Ambasador Briljev, složio se sa Popović Ivković da poštovanje međunarodnog prava, Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i pravila Interpola moraju da budu prioritet i na ovogodišnjem glasanju i istakao da Belorusija ima nepromenjen stav prema zahtevu Prištine i ove godine.

Popović Ivković i ambasador Briljev saglasili su se da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i dogovorili organizaciju sastanka dva ministra unutrašnjih poslova u narednom periodu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track