IZBORI ZA SAVETE MESNIH ZAJEDNICA

SKANDAL U JABUCI NA BIRAČKOM MESTU BROJ 15: Zaustavlja glasače na vratima biračkog mesta i fingira "anketu"?! (VIDEO)

Politika -

Izbori za Savete mesnih zajednica danas se održavaju u Dolovu, Omoljici i Jabuci, u kojoj je ispred biračkog mesta broj 15 zabeležena neobična scena.

Posmatrač Nemanja Stefanovski, iz organizacije za "Fer i demokratske izbore" očigledno po nalogu svojih šefova tajkuna Đilasa, Jeremića ,Obradovića, Lutovca i ostalih iz Saveza za Srbiju maltretira građane na biračkom mestu 15 u Jabuci koji danas izlaze na izbore za Savet mesne zajednice i sprečava izlazak za izbore.

Stefanovski zaustavlja glasače na vratima biračkog mesta i fingira "anketu", kojom želi da ih odvrati od glasanja i utiče na njihovo mišljenje. To dokazuju i njegova pitanja koja direktno proizlaze iz političke propagande SzS , odnosno njegovo propitivanje da li je izborni proces legalan, da li postoji kupovina glasova i na čiji nagovor izlaze na izbor.

To još jednom dokazuje da njihova politika nema nikakve ideje, već da na svaki način,uglavnom nasiljem opstruiraju izborni proces, koji se inače sprovodi po zakonima koje su oni doneli.

Ponašanje posmatrača za "Fer i demokratske izbore"u Jabuci u totalnoj je suprotnosti sa Kodeksom posmatrača OEBS, kojim je jasno definisano da kako moraju moraju da se ponašaju . Oni su isključivo ograničeni na posmatranje i izveštavanje i posmatrači nemaju pravo da daju instrukcije, pomoć ili da se mešaju u proces glasanja.

Podesćamo SNS je jedina politička organizacija koja je predala listu za savete mesnih zajednica u Jabuci, Dolovu i Omoljici dok Đilas, Jeremić i Obradović nisu uspeli čak ni da sakupe potpise za predaju kandidature svojih članova.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track