Najnovije vesti

VUČIĆ: Nastavak Berlina najverovatnije u septembru! Zalagaćemo se za kompromis
Foto: Printscreen

nakon sastanka sa mladima iz regiona

VUČIĆ: Nastavak Berlina najverovatnije u septembru! Zalagaćemo se za kompromis

Politika

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se sledeći sastanak Beograda i Prištine u organizaciji francuskog predsednika Emanuela Makrona najverovatnije desiti u septembru.

 

"Verujem da će neka vrsta nastavka Berlina, odnosno Pariz, biti u septembru", rekao je Vučić novinarima na Kalemegdanu, nakon što se zajedno sa predsednikom Makronom sastao sa mladima iz regiona.

 

foto: Predsedništvo Srbije

 

Vučić je rekao da je potrebno vreme da se o nekim stvarima govori.

"Mrzim da prebacujem krivicu na drugu stranu, hajde da sačekamo da velike sile urade svoje stvari, pa ćemo mi onda videti šta je naše", rekao je Vučić.

 

Makron, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, juče je na konferenciji za novinare najavio da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

 

Rešenje za KiM mora biti "nešto između"

 

Predsednik je izjavio da francuski predsednik Emanuel Makron razume težinu problema kad je reč o Kosovu i Metohiji i da se stvari ne mogu rešavati tako što niko ni od čega neće da odstupa.

 

"Ja sam tražio podršku od njega da razume da to ne može da bude rešeno onako kako bi svako od nas želeo, nego da to mora da bude nešto između", napomenuo je Vučić.

 

foto: Predsedništvo Srbije

 

On je dodao da to razume i svaki Srbin i svaki Albanac, ali da se često "pravimo blesavi" i nipodaštavamo zelje i zahteve one druge strane.

 

"Kompromis nije slabost, već snaga", istakao je Vučić dodajući da će se uvek zalagati za stvarni kompromis, a ne za predaju i odustajanje.

 

Kako je naveo, ako budemo mogli ići ćemo tim smerom, a ako ne, neke druge generacije će to učiniti, ali da ne želimo da živimo u strahu od ratova i sukoba.

 

"Ljudi pitaju zasto kupujemo oružje. Pa, kupujemo oružje da nas niko ne bi napao. Ako vide da je Srbija 'gnjila jabuka', svako će je sa lakoćom uzeti, ako vide da je to 'tvrd orah', onda nije lako da je slomite", zaključio je Vučić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...