Najnovije vesti

MAKRON POKAZAO VELIKO POŠTOVANJE PREMA SRBIJI: Stefanović o poseti francuskog predsednika
Foto: Marina Lopičić, EPA

Srbija danas poštovanija nego ranije

MAKRON POKAZAO VELIKO POŠTOVANJE PREMA SRBIJI: Stefanović o poseti francuskog predsednika

Politika

Obraćanjem na srpskom jeziku okupljenom narodu na Kalemegdanu francuski predsednik Emanuel Makron pokazao je veliko poštovanje prema našoj zemlji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je za istakao da se iz Makronovog govora vidi da je zahvaljujući predsedniku Vučiću Srbija danas poštovanija nego ranije i da se njen glas čuje.

Stefanović je rekao da je Makronova poseta prevazišla protokolarne forme, da je bilo dosta prostora za ozbiljne razgovore.

"Makron je čuo naše poruke, čak i kada se ne slažemo u mnogim stvarima. Vidim zainteresovanost francuskih privrednika da značajnije investiraju u Srbiju", rekao je ministar.

On je dodao da nabavka četiri nova helikoptera H 145 francusko- nemačkog konzorcijuma pokazatelj da se i Srbija vezuje za Evropu, ali tamo gde je njen interes.

Dva helikoptera koja su već stigla u Srbiju, očekuje da će tokom ovog meseca već biti u punoj upotrebi, da će krajem ovog ili početkom narednog meseca stići treći, a četvrti početkom naredne godine.

Dodao je da je srpska policija pokazala profesionalnost tokom posete Makrona, da je bezbednost bila apsolutna, da nije bilo primedbi i da su zadovoljne bile i kolege iz Francuske.

Ističe da u Srbiji ne može da se desi da gost bude kamenovan ili da neko pokuša da ga linčuje i da se Srbija uvek ponaša kao dobar domaćin.

"Svako ko je naš gost je apsolutno dobrodošao i apsolutno je siguran", naglasio je on.

O potpisanim sporazumima kaže da će obezbediti rast srpske ekonomije, nova radna mesta i izgradnju infrastrukture.

"Potpisani policijski sporazum omogućiće lakšu razmenu informacija o balističkim istraživanjima, jer nam je važna stalna razmena informacija što se tiče oružja, municije, kao i o izvršenim krivičnim delima", naglasio je on.

Komentarišući to št su dva predsednika posle obraćanja na Kalemegdanu prošetali među okupljenim građanima Stefanović kaže da je to praksa Vučića, koji je odabrao da bude narodni predsednik i da bude u stalnoj komunikaciji sa građanima.

"Vučić želi da čuje šta narod opterećuje, on ne želi da bude otuđeni predsednik, koji sedi u kancelariji. To Vučić nikada nije bio", zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...