JOHANES HAN SLEDEĆE NEDELJE U BEOGRADU: Sastanak sa Vučićem i Brnabićevom, razgovaraće o reformama i situaciji u regionu
Foto: Marina Lopičić

radna poseta

JOHANES HAN SLEDEĆE NEDELJE U BEOGRADU: Sastanak sa Vučićem i Brnabićevom, razgovaraće o reformama i situaciji u regionu

Politika -

Evropski komesar za pristupne pregovore Johanes Han 25 i 26. jula boraviće u radnoj poseti Beogradu gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić razgovarati o reformskom procesu i regionu, rečeno je Tanjugu u Evropskoj komisiji.

Johanes Han u dvodnevnu posetu Beogradu dolazi u četvrtak 25. jula.

"Komesar Han će se u Beogradu sastati sa predsednikom i premijerkom Srbije sa kojima će razgovarati o reformama koje se sprovode na putu ka EU kao i regionalnim pitanjima", izjavio je portparol EU za Tanjug.

Han je prošlog meseca, povodom otvaranja novog poglavlja u pristupnim pregovorima, pozvao Srbiju da ubrza reformski proces i sa da sa većom odlučnošću radi na vladavini prava, fundamentalnim pravima i demokratskom uparvljanjanju.

Komesar Han koji se već angažovao oko deblokade dijaloga Beograda i Prištine najavio je da će tokom jula ponovo pokušati da motiviše lidere dve strane da se vrate za pregovarčki sto.

"To nije lak zadatak i potrebno je dosta političke hrabrosti da se radi na kompromisu. Treba znati koje su pozitivne posledice, a pozitivne posledice mogu biti evropska perspektiva", izjavio je Han za Tanjug.

U Evropskoj komisiji dodaju da će komesar Johanes Han u posetu Beogradu doći direktno iz Skoplja gde će se sastati sa predstavnicima vlasti i opozicije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track