Najnovije vesti

REAKCIJA EU NA OSTAVKU HARADINAJA Kocijančić: Primili smo k znaju odluku, nemamo dalji komentar
Foto: Beta/Mauro Bottaro

EU glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine

REAKCIJA EU NA OSTAVKU HARADINAJA Kocijančić: Primili smo k znaju odluku, nemamo dalji komentar

Politika

Portparolka EU Maja Kocijančić kaže da su u Briselu primili k znanju odluku Ramuša Haradinja da napusti funkciju.

 

"U ovom trenutku nemamo dalji komentar", izjavila je Kocijančić za Tanjug.

U Briselu su na ostavku premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja reagovali tek posle direktnog pitanja Tanjuga o mogućim implikacijama ove ostavke na dalji tok dijaloga Beograda i Prištine kome posreduje EU.

 

"Primili smo k znaju odluku premijera Ramuša Haradinaja da napusti svoju funkciju i obrazloženje ostavke. U ovom trenutku nemamo dalji komentar", izjavila je Kocijančić.

 

EU je kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine do sada naglašavala da se razgovori vode u formatu koji su potvrdile obe strane što podrazumeva predsednike Aleksandra Vučića i Hašima Tačija kao glavne pregovarače dve strane.

 

EU institucije i zvaničnici nebrojano puta su osudili odluku privremene kosovske vlade na čelu sa Ramušom Haradinajem da uvede takse na robu iz Srbije i BiH što je označano kao glavna prepreka nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

 

Diplomatski izvori navode da je sama šefica EU diplomatije Federika Mogerini više puta je dolazila u verbalni sukob sa Ramušom Haradinajem zbog čega su i otkazane dve zajedničke konferencije za novinare prilikom poseta Hradinaja Briselu.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...