OGLASILA SE I ANITA HARADINAJ, RAMUŠEVA ŽENA: Odmah posle ostavke šerovala je ovaj njegov post! Opasna plavuša rodila mu je troje dece ali mu nije prva, a tek kuću da im vidite... Sve lux, pa još kamin i zlatne fioke (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen, Anita Mucaj

poznata prištinska tv voditeljka Muža ne ispušta iz vida

OGLASILA SE I ANITA HARADINAJ, RAMUŠEVA ŽENA: Odmah posle ostavke šerovala je ovaj njegov post! Opasna plavuša rodila mu je troje dece ali mu nije prva, a tek kuću da im vidite... Sve lux, pa još kamin i zlatne fioke (FOTO)

Politika -

PRIŠTINA - Informaciju da je Haradinaj podneo ostavku na poziciju premijera privremenih prištinskih institucija, objavila je i njegova supruga na svom Fejsbuk profilu.

Anita Haradinaj je na toj drustvenoj mreži objavila Haradinajevu izjavu sa konferencije za novinare, na kojoj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku zbog toga što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu, formiranog za istragu i procesuiranje odgovornih bivških pripadnika tzv. OVK za ratne zločine.

Haradinaj je ranije danas rekao da je poziv za saslušanje ka osumnjičeni dobio danas, a da će o datumu saslušanja biti obavešten naknadno.

Dojučerašnji premijer tzv. Kosova od 2003. godine je u braku sa plavokosom novinarkom RTK Anitom Mucaj, kojom je navodno bio opčinjen kada je došla da ga intervjuiše još kao vođu terorističke OVK.

Međutim, Ramuš je u tom trenutku već bio oženjen i to Finkinjom Joanom Karlson, s kojom je dobio i sina Škeljzena. Upoznao ju je na vratima švajcarskog noćnog kluba gde je radio kao izbacivač. Ta ljubavna priča završena je 2001. navodno na Ramušovo insistiranje.

Šta se potom dogodilo, niko ne zna, a onda je usledio "sudbinski", kako to navode prištinski mediji, susret sa zgodnom Anitom, s kojom danas ima troje dece - dva sina i ćerku.

Haradinaj iza sebe ima i knjigu "Priče o ratu i slobodi" u kojoj je otkrio mnoge detalje iz detinjstva i privatnog života.

Za sebe kaže da nije musliman već "pripadnik četvrte generacije u katoličkoj familiji". "Ne znam zašto me smatraju muslimanom", kazao je Haradinaj - kad nikad nisam otišao u džamiju, niti praktikovao muslimanske običaje.

Upitan u jednom intervjuu koja su njegova religijska opredeljenja, odgvorio je: "Moja religija je Albanizam, najbolja religija na svetu!"

S obzirom da mu je porodica došla na Kosovo sa juga Albanije, on ima albanski pasoš i državljanstvo i zalaže se za ujedinjenje Kosova i Albanije. Govori nekoliko jezika, među kojima je i srpski.

Kad je reč o detinjstvu, navodno je bio odličan đak, predsednik odeljenja, a želja mu je bila da kad odsluži vojni rok u JNA 1987. godine upiše astronomiju na prištinskom univerzitetu.

Međutim, loša finansijska situacija u porodici ga je naterala da ode u inostranstvo i tamo počne da zarađuje novac. Zvanične verzije kažu da je se bavio poslovima fizikalca, izbacivača u noćnim klubovima, učitelja borilačkih veština i obezbeđenja na rok koncertima i to u Švajcarskoj, Francuskoj i Italiji.

Nezvanične verzije, opet, govore da je obavljao poslove za albansku mafiju (što ga je i dovelo do liderske pozicije u OVK) i da su mu ovi "legalni angažmani" bili samo paravan.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track