DAČIĆ OTVORENO O PREGOVORIMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Dijalog je u komi, da li će oživeti ne zna se (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

evropa nije uspela da sprovede briselski sporazum

DAČIĆ OTVORENO O PREGOVORIMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Dijalog je u komi, da li će oživeti ne zna se (FOTO)

Politika -

Evropa očigledno nije uspela da izdejstvuje da se sprovede Briselski sporazum, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ističući da Priština uopšte ne misli da ga sprovede.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je taj sporazum on potpisao i da Beograd i dalje ostaje pri slovu Briselskog sporazuma.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Videćemo kako će se dalje odvijati situacija. Priština ne misli uopšte da ga sprovede, kuda to vodi i kako će se odraziti na dalji tok dijaloga videćemo, jer trenutno je dijalog u komi, a da li će ga reanimatori oživeti, to se još ne zna", kazao je Dačić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ističe da mu je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da Amerika nema za šta da pritiska Srbiju, jer znaju da krivac nije u Beogradu, nego u Prištini.

1 / 3 Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Toliko o Trampovoj administraciji, a kada ste pitali Nensi Peloti, demokratu, pre pet godina, šta je za Kosovo - ona je rekla da je Kosovo za njih završena tema. Time se danas bave staferi (službenici) trećeg i četvrtog reda, znači navijam za Trampa", kazao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track