GLANCANJE U SRPSKOM PARLAMENTU: Maja daje 12 miliona za pranje zavesa i roletni!
Foto: Stefan Kojić

Generalka

GLANCANJE U SRPSKOM PARLAMENTU: Maja daje 12 miliona za pranje zavesa i roletni!

Politika -

Čistunci Skupština Srbije, kojom predsedava Gojkovićeva, pokrenula je javnu nabavku kojom traži firmu da detaljno očistiti prostor ovog visokog doma. U dokumentaciji su propisani i strogi uslovi

Srpski poslanici ne moraju da brinu o uslovima rada pošto je rešeno da se u Skupštini Srbije, koju vodi Maja Gojković, sprovede detaljno glancanje. U srpskom parlamentu su, naime, namenili čak 12 miliona dinara za pranje zavesa, draperija, peškira, prozora, vrata, roletni i venecijanera. Skupština Srbije je 14. juna pokrenula postupak javne nabavke male vrednosti - pranje prozora i zavesa, a 12. jula doneta je odluka da se taj posao vredan čak 5.000.000 dinara (bez PDV) dodeli grupi ponuđača koju čine firme PD "Gudhaus" d.o.o. i "Krol hauskiping" d.o.o. iz Beograda.

foto: Zorana Jevtić

Strogi uslovi Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji objavljenoj na sajtu Skupštine, posao podrazumeva pranje staklenih prozorskih površina sa pripadajućom stolarijom, zidnih površina sa tapetom, kao i onih od lamperije, drvena vrata, ali i pranje i peglanje lakih i trakastih zavesa, draperija i venecijanera u obe zgrade parlamenta - na Trgu Nikole Pašića i u Ulici kralja Milana. - U cenu usluge uračunati su i skidanje pre pranja i kačenje posle pranja svih navedenih zavesa i venecijanera, uz adekvatno čišćenje plastičnih garnišni, kao i hemijsko čišćenje pamučnih peškira dimenzija 100 x 50 cm, sa pakovanjem u "zavarene" plastične providne kese - navedeno je u zahtevima i dodato da su u cenu uračunata i sva sredstva za pranje, kao i transport od Skupštine do mesta vršenja usluge i nazad.

Konkurs Gotovo istovremeno, 20. juna, raspisali su konkurs za održavanje roletni, venecijanera i rolo platnenih zavesa na obe zgrade Skupštine. Taj posao identične vrednosti, od 5.000.000 dinara (bez PDV), dodelili 4. jula firmi "Bekal" d.o.o. iz Čačka. Njihov zadatak je da vrše popravku i(li) zamenu mehanizama za dizanje i spuštanje roletni, popravku i(li) zamenu lamela na roletni, kao i izradu i montažu aluminijumskih venecijanera, spoljašnjih roletni, trakastih zavesa i rolo "screen" zavesa od platna otpornog na UV zračenje u boji po izboru naručioca.

foto: Beta/Milan Obradović

Dragan Dobrašinović Omogućiti konkurenciju Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je najvažnije da je poziv definisan tako da ne eliminiše konkurenciju. - Neophodno je da poziv omogućava svima koji mogu da izvrše tu uslugu da imaju pravo da se prijave, dakle, da je omogućena konkurencija. Takođe, značajno je da cena bude ekvivalentna onoj koju plaćaju i privatni subjekti - kaže Dobrašinović.

Kurir.rs/B. Bojić - S. Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track