SRBIJA VEOMA POŠTUJE SOLIDARNOST I POMOĆ JAPANA: Vučić s japanskim zvaničnikom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

prošla godina bila od izuzetnog značaja

SRBIJA VEOMA POŠTUJE SOLIDARNOST I POMOĆ JAPANA: Vučić s japanskim zvaničnikom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i japanski zvaničnik Minoru Kiući razgovarali su danas u Beogradu o odnosima dve zemlje i situaciji u regionu, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Vučić i Kiući, generalni sekretar Parlamentarne grupe Japan-Srbija i državni sekretar za zaštitu životne sredine Japana, ocenili su da je prošla godina bila od izuzetnog značaja za srpsko-japanske odnose, zahvaljujući, kako se navodi, veoma uspešnoj poseti premijera Šinzo Abea i naklonosti koju je zadobio u Srbiji.

Vučić je izrazio nadu da će biti nastavljen uspešan razvoj bilateralnih odnosa i da će Japan biti zastupljeniji u Srbiji kroz turizam i kulturu, a posebno kroz ekonomsku saradnju, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je kazao da Srbija veoma poštuje solidarnost i pomoć Japana, čije su donacije, kako se navodi, premašile pola milijarde evra u poslednjih dvadeset godina.

Vučić i Kiući su razgovarali i o situaciji u regionu, u svetlu inicijative japanske vlade za saradnju sa Zapadnim Balkanom. Japanski zvaničnik je rekao da Srbija ima ključnu ulogu u promociji mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da u Japanu veoma cene Vučićev pristup odnosima u regionu, navodi se u saopštenju.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je uputio pozdrave premijeru Abeu i čestitao pobedu vladajuće koalicije na izborima za gornji dom japanskog parlamenta, održanim u nedelju. Dodao je, kako se navodi, da ga raduje što će imati priliku da se vidi s Abeom tokom posete Japanu u oktobru, kada će prisustvovati ceremoniji krunisanja cara Naruhita.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track