Najnovije vesti

VUČIĆ O BRATU MINISTRA FINANSIJA: Uskoro informacije ko je i zašto pratio nevenčanu suprugu i bebu Predraga Malog
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"veoma sam zainteresovan za to"

VUČIĆ O BRATU MINISTRA FINANSIJA: Uskoro informacije ko je i zašto pratio nevenčanu suprugu i bebu Predraga Malog

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je važno da se istraže navodi KRIK-a o navodnoj umešanosti u slučaj korupcije brata ministra finansija, Predraga Malog, dodajući da ga najviše zbunjuje način na koji su došli do određenih informacija.

"Važno je da se sve prouči i veoma sam zainteresovan za to", rekao je Vučić novinarima u Smederevu.

Naveo je da treba proučiti kako neko može da uzme zakup od nekoga za automobil, ko uzima operativni lizing od 1.000 ili 3.000 evra, sto je, kaže, mnogo novca, ali manje od 25 miliona evra, koliko danas, kako navodi, ima Dragan Đilas, koji je bio gradonačelnik Beograda.

Vučić je rekao i da je pažljivo pročitao tekst KRIK-a i da ga najviše zbunio način na koji su došli do određenih informacija.

"Ne volim kad neko prima poklone, mada nisam stekao utisak to iz teksta", rekao je Vučić.

Upitan da li će biti istraženo kako je Đilas stekao taj novac, Vučić je rekao da nadležni organi rade svoj posao.

Kad je reč o navodnom praćenju nevenčane supruge i bebe Predraga Malog, Vučić kaže da će uskoro dobiti celovitu sliku o tome ko ih je pratio i zašto.

"Neki su mislili da je moguće da neki koji su bili angažovani iz regiona sakriju i da se ne otkrije ko je iza toga, ali ja sam uveren da će nadležni državni organi u saradnji sa drugim u okruženju lako dostaviti tačne informacije", rekao je Vučić.

Upitan da li su preduzete sankcije protiv onih koji su prisluškivali njega i bivšeg predsednika Tomislava Nikolića, rekao da je postojala legalna forma da to urade.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...