Najnovije vesti

NEVIĐENA IZDAJA SRBIJE! JEREMIĆ TRAŽIO OD RUSIJE DA NE KOČI NEZAVISNOST KIM  Po nalogu Borisa Tadić molio Putina da Rusija ne stavlja veto u UN! Isplivali dokazi izdaje bivših državnih zvaničnika
Foto: Nebojša Mandić

Sramna diplomatija

NEVIĐENA IZDAJA SRBIJE! JEREMIĆ TRAŽIO OD RUSIJE DA NE KOČI NEZAVISNOST KIM Po nalogu Borisa Tadić molio Putina da Rusija ne stavlja veto u UN! Isplivali dokazi izdaje bivših državnih zvaničnika

Politika

BEOGRAD - Vuk Jeremić tražio je 2005. godine, po nalogu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, od ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija ne bude prepreka kosovskoj nezavisnosti.

 

List to ističe pozivajući se na dokument za koji tvrdi da ga je dobio od ruske obaveštajne službe.

 

Kako navodi list, u dokumentu o sastanku koji je održan 28. novembra 2005. precizira se da je tadašnji šef spoljnopolitičkog tima predsednika Srbije, Vuk Jeremić u Rusiju došao kao Tadićev izaslanik sa molbom za šefa Kremlja da Rusija u UN ne stavlja veto na odluke koje vode u pravcu kosovske nezavisnosti.

 

Jeremić je, kako se navodi u dokumentu, koji prenosi Srspki telegraf, u razgovoru sa tadašnjim specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za centralni federalni okrug Georgijem Poltavčenkom, posebno naglasio da bi svako protivljenje i veto vezano za Kosovo značilo destabilizaciju Balkana, ali i jačanje nacionalistički orijentisanih političara.

S. telegraf/Beta

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...