SNS NAPAO PARTNERA: Popoviću, tajkunu zabio si nož u leđa Vučiću
Foto: Ana Paunković, Marina Lopičić

Gužva

SNS NAPAO PARTNERA: Popoviću, tajkunu zabio si nož u leđa Vučiću

Politika -

U rat na relaciji premijerka Ana Brnabić - ministar bez portfelja Nenad Popović uključili su se i funkcioneri SNS, ali i deo opozicije, koji od šefice Vlade traži Popovićevu smenu. Na nove kritike, ali i brutalne uvrede na račun Nenada Popovića, iz SNP, stranke na čijem je čelu, poručili su da su oni spremni da više ne budu deo Vlade.

foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Popović je, podsetimo, kazao da je briselski dijalog mrtav i da evropskih integracija Srbije više nema, na šta je premijerka kazala da svaki ministar koji se ne drži zvanične politike može da napusti Vladu.

Uh, prepošteni...

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, napisao je na Tviteru da se posle napada na predsednika Srbije krenulo i sa izazivanjem potresa u Nemanjinoj 11.

foto: Marina Lopičić

- Dakle, nakon napada na Vučića i njegovu porodicu, preko izmišljanja afera njegovim saradnicima, krenulo se i sa izazivanjem potresa u Vladi. Znači, sve po redu i kako je najavljeno, jel’? - napao je Jovanov nekadašnjeg kolegu iz vremena kada su obojica bili u DSS.

Posle objavljivanja saopštenja SNP, da su spremni da više ne budu u kabinetu Brnabićeve, Jovanov je na ovoj mreži napisao: - Pošto već (Popović) tvrdi da je differentia specifica u odnosu na druge u Vladi i da se drži Ustava i Rezolucije 1244, mogao bi lepo da kaže i ko se ovih dokumenata ne drži, pa mu zato, prepoštenom i pravovernom, čak i smenu sprema. Uzgred, spin je jadan. Baš.

Nebojša Bakarec, danas funkcioner SNS, a nekad takođe Popovićev kolega iz DSS, bio je još suroviji u otvorenom pismu.

foto: Stefan Jokić

- Lansirali ste izjavu koja pokazuje da želite da budete i predsednik i premijer. Gospodine Gumifleks, pa zar Vi ne znate da niste dorasli, niti dostojni da budete ni sinekurista, na mestu ministra bez portfelja, a kamoli nešto više? Za dve godine, koliko ste ministar za inovacije, pokazali ste da Vam jedino od ruke idu inovacije - kako što bolje zabiti nož u leđa Vučiću i Ani Brnabić - napisao je Bakarec, kao i da Popvićeva „tajkunska noga godinama nije kročila na Kosovo“.

Neka ga smene

S druge strane, iz SNP su poručili da su spremni da ne budu deo Vlade „ako nekome smeta to što brane Kosovo i Ustav“ i što kažu da „neće da daju ni metar zemlje“. - Neka smene ministra Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju KiM - naveli su iz ove stranke.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto: Ana Paunković/Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track