HIT U NAJAVI! NOSITE STOMAČIĆ KO IVICA DAČIĆ! Povodom 14. povlačenja priznavanja nezavisnosti Kosova, proslavljeni muzičar Bora Đorđević smislio kako da zahvali ministru!
Foto: Beta/Ognjen Stevanović, Damir Dervišagić

pesmu će uvrstiti na album

HIT U NAJAVI! NOSITE STOMAČIĆ KO IVICA DAČIĆ! Povodom 14. povlačenja priznavanja nezavisnosti Kosova, proslavljeni muzičar Bora Đorđević smislio kako da zahvali ministru!

Politika -

Muzičar i pesnik Bora Đorđević čestitao je Ivici Dačiću na 14. povlačenju priznavanja nezavisnosti Kosova koje je stiglo iz Centralnoafričke Republike i najavio da će na narednom albumu Riblje čorbe jednu pesmu posvetiti njemu.

- Refren ide: "ministar inostranih poslova pevanjem ruši priznavanje Kosova. Nosite stomačić k'o Ivica Dačić" - izjavio je Đorđević i ocenio da Dačić obavlja sjajan posao.

Kada je reč o suštini kosovskog problema, on smatra da se zapravo radi o Trepči i rudama kojima je Kosovo obilato snabdeveno i ima ih za višedecenijsku eksploataciju.

U serijalu razgovora Kosinus, on objašnjava da mu je, između sporazuma i zamrznotog konflikta, bliža ova druga varijanta.

Rešenje ne vidi u učešću međunarodne zajednice, uveren da mnogi među njenim predstavnicima ni ne znaju gde je Kosovo.

- Toliko je pregovarano, toliko je bilo posrednika u pregovorima i toliko su pregovori potcenjivački i ucenjivački za Srbiju, da o tim pregovorima ne bih preterano ni razmišljao - poručio je Đorđević.

Kao primer, on pominje odnose Kine i Tajvana i priznaje da "niti smo mi Kina, niti je Kosovo Tajvan", ali je to "situacija u kojoj Kina ne priznaje Tajvan ni u ludilu".

Đorđević je, međutim, svestan da je jedna situacija de fakto, a druga de jure i objašnjava da "Kosovo de fakto postoji, dok de jure, pravno, Kosovo ne postoji".

- Tako je u preambuli našeg Ustava za koju smo se toliko borili - naglasio je Đorđević i podsetio da je takav Ustav jedva prošao i da je morao i patrijarh Pavle da interveniše.

(Kurir.rs/Informer)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track