TAČI ZAPOČEO SASTANKE SA PREDSTAVNICIMA STRANAKA: Razgovori o daljim koracima posle ostavke Haradinaja
Foto: AP/Visar Kryeziu

sutra razgovor sa cik

TAČI ZAPOČEO SASTANKE SA PREDSTAVNICIMA STRANAKA: Razgovori o daljim koracima posle ostavke Haradinaja

Politika -

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači započeo je danas sastanke koje su tražili predstavnici političkih stranaka, kako bi bili dogovoreni koracima koje treba preduzeti posle ostavke premijera Ramuša Haradinaja, prenosi Gazeta ekpres.

Kako je saopšteno Tači danas sastao sa predstavnicima KDTP i VAKAT-a iz poslaničke grupe 6+, sa ministrom Mahirom Iagcilarom i poslanicima Dudaom Baljeom i Bahrimom Šabanijem, sa kojima je razgovarao o političkim kretanjima posle ostavka Haradinaja, pošto je, kako se navodi, Kosovo ostalo bez vlade.

U saopštenju se dodaje da je Tači izjavio da su potrebni konkretni koraci "u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova" da bi se što pre uspostavila funkcionalna i efikasna vlada.

"Ova vlada treba da odražava volju političkih stranaka o novim rešenjima za vladu ili o novom izbornom procesu, kako bi bilo omogućeno da Kosovo što pre dobije vladu", piše u saopštenju.

Najavljeno je da će se Tači u narednim danima sastati i sa predstavnicima drugih političkih stranaka, kao i da će sutra razgovarati sa predsednikom centralne izborne komisije o daljim koracima, navodi Gazeta ekspres.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track