Najnovije vesti

RUŽIĆ: Zahvalni smo Francuskoj na pomoći oko reforme javne uprave
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

sastanak sa odlazećim ambasadorom

RUŽIĆ: Zahvalni smo Francuskoj na pomoći oko reforme javne uprave

Politika

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić zahvalio je danas, u razgovoru sa odlazećim francuskim ambasadorom Frederikom Mondolonijem, na podršci Francuske reformi javne uprave u Srbiji.

"Zahvalni smo na podršci koju nam je Francuska pružila u uspostavljanju Nacionalne akademije za javnu upravu, stručnom usavršavanju, upravljanju ljudskim resursima i u sektoru dobre uprave", rekao je Ružić u razgovoru s Mondolonijem, u kome je bilo reči i o predstojećoj poseti francuskog državnog sekretara za javnu administraciju Olivijea Disoa (Olivier Dušopt) Beogradu, 9. i 10. septembra.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, on je podsetio i da je tokom posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji potpisan sporazum s francuskim Ministarstvom za javnu upravu i javne račune, za koji je oceno da će omogućiti da se zajednički kreira "sistem još profesionalnijih i efikasnijih službenika, a na taj način i bolje usluge za građane".

Ambasador Mondoloni ocenio je da činjenica da će prva poseta posle posete predsednika Makrona biti poseta državnog sekretara zaduženog za javnu administraciju Disoa govori da je za Francusku veoma važna saradnja na polju reforme javne uprave.

Ministar Ružić dodao je da je reforma javne uprave jedan je od tri uslova koje Srbija treba da ispuni na svom putu ka Evropskoj uniji i da je upravo zbog toga veoma značajna podrška i iskustvo Francuske, kao jedne od zemalja osnivača Evropske unije, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...