BIVŠA ZAMENICA AMBASADORA SAD TVRDI: Koštunici su javili za paljenje ambasade, a on je rekao NEMOJTE REAGOVATI!
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić, Screenshot

Optužbe

BIVŠA ZAMENICA AMBASADORA SAD TVRDI: Koštunici su javili za paljenje ambasade, a on je rekao NEMOJTE REAGOVATI!

Politika -

Braš kaže da je on primio informaciju o napadu, ali da je odgovorio: „Nemojte reagovati.“ Iz DSS odgovaraju da je to što govori sramno

Vojislav Koštunica, bivši premijer Srbije, glavni je krivac što se desio napad na Ambasadu SAD u Beogradu tokom protesta „Kosovo je Srbija“ februara 2008, tvrdi bivša zamenica američkog ambasadora u Srbiji Dženifer Braš.

Nekadašnje zdanje američkog diplomatskog predstavništva u Ulici kneza Miloša u Beogradu zapaljeno je tokom mitinga koji je organizovan nekoliko dana pošto je jednostrano proglašena nezavisnost KiM.

foto: Screenshot

- Nije bilo nikakve reakcije, što nas je zapanjilo. Kasnije sam od očevidaca saznala da je tadašnji premijer Koštunica tokom ovog napada prisustvovao službi u Hramu Svetog Save, gde je primio informaciju o napadu na američku ambasadu. Njegov odgovor je bio otprilike: „Nemojte reagovati.“ Znači, Koštunica je dao naređenje policiji da ne preduzme ništa - izjavila je Brašova za Glas Amerike.

Koštunica nije odgovarao na pozive, a njegov naslednik na čelu DSS Miloš Jovanović kaže da je bestidno i sramno ponašanje Brašove i zvaničnika SAD.

foto: Marina Lopičić

- Neka ne izigravaju žrtve kada ceo svet zna da su dželati! Nakon nekažnjene agresije koju su izvršili na našu zemlju, nakon priznanja secesije naše južne pokrajine - sve učinjeno uz nemilosrdno gaženje međunarodnog prava - SAD i njeni zvaničnici su poslednji na svetu koji mogu da se na isto pozivaju i žale.

Kurir.rs/B. B. Foto: Profimedia,Nebojša Mandić, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track