Obradović: Vlada do četvrtka, personalna rešenja sutra

Obradović: Vlada do četvrtka, personalna rešenja sutra

Politika -
Postoji mogućnost da parlamentarna većina nove vlade bude "mnogo šira" od aktuelne, koja broji 141 poslanika, rekao zamenik predsednika SPS Žarko Obradović

BEOGRAD - Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Žarko Obradović izjavio je da će nova vlada biti formirana do četvrtka i da će ta stranka znati personalna rešenja nakon sednice Glavnog odbora SPS koja je zakazana za sutra.

On je kazao da je ulaskom lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića i predsednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina dokazano da različiti programski stavovi mogu da se ujedine u interesu Srbije.

Obradović je kazao da postoji mogućnost da parlamentarna većina nove vlade bude "mnogo šira" od aktuelne, koja broji 141 poslanika.

Prema Obradoviću teško ekonomske stanje glavni je izazov nove vlade, ali i pitanje Kosova i Metohije.

"Teško ekonomsko stanje je glavni izazov, ali i pitanje KiM. Videćemo kakvo je stanje u budžetu i napraviće se konkretan plan mera da se obezbedi normalno funkcionisanje države - redovna isplata plata, penzija i socijalnih dešavanja", rekao je Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track