12 DANA ZNALI DA ĆE GA UBITI: Čovek koji je isključio sigurnosne kamere zna ko su OLIVEROVI EGZEKUTORI? Samo 6 minuta po zločinu aktiviran video nadzor
Foto: EPA, AP

saradnica saslušana po treći put

12 DANA ZNALI DA ĆE GA UBITI: Čovek koji je isključio sigurnosne kamere zna ko su OLIVEROVI EGZEKUTORI? Samo 6 minuta po zločinu aktiviran video nadzor

Politika -

U Tužilaštvu u Prištini danas je po treći put iskaz dala Silvana Arsović, dugogodišnja sekretarica i saradnica Olivera Ivanovića.

Kao jedini razlog za ponovno saslušanje, Ksenija Božović iz Građanske inicijative SDP je kazala da je navodno tužilac rekao da je stigla ekspertiza rada sigurnosnih kamera u kancelariji GI SDP i da su utvrdili da je neko 4. januara 2018. isključio kamere i da ih je 16. januara, u 8.16 minuta, posle ubistva, ponovo uključio.

Božović je rekla za Kosovo Online da je saslušanje Arsović trajalo tri i po sata.

"U suštini, oni nemaju nikakav dokaz, i dalje se vrši pritisak na jednu ovakvu ženu koja je bila iskreni prijatelj Olivera Ivanovića. Samo idu na blef i ti istražni organi, tako da je taj njihov pravni sistem mnogo razočaravajući", rekla je Božović.

Advokat Silvane Arsović, Dobrica Lazić, potvrdio je za Kosovo Online da je održano saslušanje i da očekuje da tužilaštvo obustavi ovaj postupak.

Podsetimo, lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018 u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Ivanović je ranjen vatrenim oružjem oko 8.10 sati, potom je prebačen u Klinički centar na reanimaciju, ali su lekari konstatovali smrt.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track