ZAJEČARSKI POLITIČAR ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Mirković izručen Srbiji, robijaće godinu dana
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

priveden

ZAJEČARSKI POLITIČAR ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Mirković izručen Srbiji, robijaće godinu dana

Politika -

Dolijao: Političar je u subotu, u ranu zoru, iz Crne Gore prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, gde će izdržavati kaznu na koju je osuđen, jer je oštetio državni budžet za skoro 14 miliona dinara

Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković juče je oko četiri sata ujutru iz Crne Gore izručen Srbiji i prebačen u Okružni zatvor u Beogradu, gde će izdržavati kaznu od godinu dana.

foto: Marina Lopičić

Dugogodišnji estradni menadžer i političar uhapšen je u petak u Budvi po poternici iz Srbije pošto je tri meseca izbegavao odsluženje zatvorske kazne.

Pao zbog paketića

Mirković je, podsetimo, u maju ove godine pravosnažno osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara 2013. godine oštećen za skoro 14 miliona dinara, odnosno oko 117.000 evra. On je tada bio predsednik Skupštine opštine Zaječar i zloupotrebio je službeni položaj. Istom sudskom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković.

foto: Marina Lopičić

Pozivao se na Dačića

Kako je Kurir juče pisao, Mirković je sa saradnicima u petak stigao u Crnu Goru iz Severne Makedonije, gde je boravio izvesno vreme krijući se od zakona. Crnogorski policajci su, prema navodima očevidaca, presreli Mirkovića i ljude sa kojima je bio u društvu, a jedan od njih pokušao je da ih izigra. Navodno je rekao policajcima: - Momci, slobodno pozovite Dačića, on će da vam potvrdi da Mirković nije ni na kakvoj poternici. Pustite čoveka!

Ipak, to blefersko pozivanje na srpskog šefa diplomatije nije im uspelo i Mirković je priveden.

Kurir.rs/B. B. Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track