POBEDA KURIRA! KONAČNO STALI NA PUT BAHAĆENJU:  Smenjen lokalni šerif iz Merošine!
Foto: Privatna arhiva

REZ

POBEDA KURIRA! KONAČNO STALI NA PUT BAHAĆENJU: Smenjen lokalni šerif iz Merošine!

Politika -

Nema više: Vlada donela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Merošina, i to nakon pisanja našeg lista o raspiništvu zamenika predsednika te opštine Bojana Nešića, koji je nenamenski trošio silne milione

Nakon što je Kurir otkrio muljanja i nenamensko trošenje novca u opštini Merošina, Vlada Srbije je donela odluku o raspuštanju skupštine u ovoj opštini. Za to je najviše "zaslužno" bahaćenje zamenika predsednika opštine Merošina Bojana Nešića, koji je prethodno obavljao i funkciju predsednika, kad je, kako se sumnja, ovu opštinu oštetio za milionske iznose, a o čemu je Kurir pisao.

Bacao pare

On je kupovao kožne jakne, torbe i fotelje, pa čak i dron, a sve je plaćao iz budžeta, i to bez zakonskog pokrića! Samo na gorivo za privatno korišćenje automobila je za godinu dana spiskao čak 430.000 opštinskih para.

foto: Beta

Vlada Srbije je na sednici donela odluku o raspuštanju merošinske skupštine, kao i rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa u toj opštini. Za predsednicu tog organa je izabrana dr Sanja Stajić, dok su za članove Saša Jovanović, Emilija Petković, Miljan Đorđević i Jovica Ilić.

Nema zaštićenih

Politikolog Jelena Vukoičić kaže za Kurir da je dobar primer kad, kao u ovom slučaju, dođe do smene funkcionera koji su iz redova SNS. Na taj način, kaže, Vlada pokazuje da nema zaštićenih.

- SNS je najveća i najmoćnija stranka u državi, ima više od 700.000 članova. Upravo ta brojnost nosi određene rizike, jer je nemoguće kontrolisati svakog funkcionera. Dobra stvar je da, ukoliko dođe do kršenja zakona, nema povlašćenih. Ovo je dokaz da vladajuća stranka ume da čisti svoje redove i da daje dobar primer. I to nije prvi put da se smenjuju oni funkcioneri koji kaljaju ugled stranke. Bili smo svedoci da su vladale druge partije, ali se ne sećam da su tako čistili svoje kadrove, puštali su ih da rade šta su hteli - kaže Vukoičićeva.

Činjenice

NEŠIĆEVO BAHAĆENJE KOJE SMO OTKRILI

- za kupovinu kožnih jakni dao 304.425 dinara - tri ženske kožne tašne plaćene 38.300 dinara - 137.000 dinara koštale dve kožne fotelje - skoro 200.000 dinara dao za dron, za koji se ne zna gde je - za gorivo koje je sipao u privatni auto potrošio 430.000 dinara za godinu dana

Silvija Slamnig/Foto:Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track