AMFILOHIJE ODBACIO ĐUKANOVIĆEVU INICIJATIVU: Milu crkva isto što i partija, on je nekršten
Dobio jasnu poruku... Amfilohije i Đukanović, Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

Odbrusio

AMFILOHIJE ODBACIO ĐUKANOVIĆEVU INICIJATIVU: Milu crkva isto što i partija, on je nekršten

Politika -

Crnogorski predsednik ocenio da bi formiranje pravoslavne crkve Crne Gore bez nacionalnog predznaka okončalo podeljenost pravoslavnih vernika

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je inicijativa predsednika Crne Gore Mila Đukanovića o formiranju pravoslavne crkve u Crnoj Gori „bez nacionalnog predznaka“ - neprihvatljiva i besmislena.

- Besmisleno je govoriti „o formiranju pravoslavne crkve u Crnoj Gori“. O tome mogu govoriti samo nekršteni i ljudi za koje je crkva isto što i partija ili nevladina organizacija - kazao je u razgovoru za Pobjedu mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije komentarišući ideju Đukanovića da je put za rešavanje takozvanog crkvenog pitanja u Crnoj Gori objedinjavanje pravoslavnih vernika u jednu crkvu.

Crnogorski predsednik ranije je, podsetimo, ocenio da bi formiranje pravoslavne crkve Crne Gore bez nacionalnog predznaka okončalo podeljenost pravoslavnih vernika i pozvao Mitropoliju crnogorsko-primorsku SPC da bude „deo rešenja“, a ne da „ostanu, tradicionalno, deo problema“. Taj predlog je odmah naišao na nerazumevanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track