IVICA DAČIĆ O IZBORNIM USLOVIMA: U vreme Tadića mogao sam da dođem samo u vremensku prognozu!
Foto: Beta Miloš Miškov, Beta

Glasanje

IVICA DAČIĆ O IZBORNIM USLOVIMA: U vreme Tadića mogao sam da dođem samo u vremensku prognozu!

Politika -

Vučić je rekao pravu stvar, da će dati sve što traže. Jedino što ne može da im da je da dođu na vlast bez izbora

Da je Aleksandar Vučić nešto promenio u izbornim uslovima, neko bi i mogao da kaže - da vidimo zašto ste to promenili, ali izborna regulativa je ostala iz vremena DS, izjavio je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić i dodao da je zapravo reč o tome da opozicija traži alibi za izborni neuspeh.

Dačić je ukazao da su parlamentarni izbori sledeće godine redovni, a da međunarodna zajednica ne poštuje, niti priznaje politiku bojkota izbora.

- Ne znam šta je ono što bi sada trebalo promeniti, a što oni nisu promenili kad su bili na vlasti - rekao je Dačić.

On se osvrnuo i na zahtev opozicije koji se odnosi na učešće državnih funkcionera u kampanji.

- Da li se sećamo da Boris Tadić nije izlazio iz štala, kao predsednik Srbije, u dnevnicima RTS. Ja sam mogao da dođem samo u vremensku prognozu. Toliko je bilo vesti o državnim funkcionerima da su vesti bile prepune. I sada oni govore o tome da Vučić ne treba da učestvuje. To je toliko neprincipijelno - izjavio je Dačić. On je istakao da je reč o tome šta je procena opozicije - da li hoće unapred da traže alibi za izborni neuspeh.

- Vučić je rekao pravu stvar, da će dati sve što traže. Jedino što ne može da im da je da dođu na vlast bez izbora. A to je najveći problem - kako da osvoje dovoljan broj glasova - rekao je Dačić.

Kada je reč o medijima, što će biti tema naredne runde razgovora vlasti i opozicije, Dačić je rekao da se tu treba držati pravila koja postoje.

Kurir.rs/K. V./Foto: Beta Miloš Miškov, Ognjen Stefanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track