NOVI SASTANAK POLITIČARA I NVO NA FPN: Vlast i opozicija danas o medijima, SZS već postavio ultimatum
Okupili političare... Organizatori skupa, Foto: Zorana Jevtić

Treća runda

NOVI SASTANAK POLITIČARA I NVO NA FPN: Vlast i opozicija danas o medijima, SZS već postavio ultimatum

Politika -

Oči u oči - Stranke vladajuće većine i opozicije danas sedaju za sto. Savez za Srbiju traži smene u RTS i REM ili će u suprotnom objaviti bojkot izbora

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) danas se održava treći po redu sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Tema ovog skupa je stanje u medijima, a iz Saveza za Srbiju (SZS) još juče su izneli svoju listu zahteva.

Osim političara, ovom okruglom stolu prisustvuju i predstavnici medijskih udruženja, nevladinih organizacija i univerzitetskih profesora. Prvi deo dijaloga, na kojem će biti predstavljene analize NVO i medijskih udruženja, biće uživo emitovan preko ekrana na FPN, dok će drugi biti održan bez prisustva medija.

foto: Zorana Jevtić

Prisutni će biti predstavnici vlasti, dolazak su najavili i iz opozicionih stranaka poput LSV i DSS, a biće i predstavnika partija koje su deo SZS, ali bez SSP Dragana Đilasa, koji je ranije najavio da neće učestvovati. Iz SZS su, međutim, juče predložili organizatorima okruglog stola da se na dnevni red stavi obavezujući dokument koji će potpisati predstavnici vlasti i opozicije, a koji predviđa da do 15. septembra dođe do promena u RTS i REM kroz skupštinsku proceduru. Ako se to ne dogodi, navode iz SZS, treba objaviti bojkot.

Bojan Klačar iz Cesida kaže da će ta organizacija izneti preporuke za unapređenje pristupa medijima tokom kampanje: - Sastanak će biti važan jer je tema pri vrhu opozicione liste zahteva. Možemo očekivati zanimljiv razgovor. Nadamo se da ćemo dobiti konkretan, fokusiran razgovor o stvarima koje možemo da promenimo do izbora.

Organizatori skupa su FPN i Fondacija za otvoreno društvo.

Kurir.rs/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track