SRPSKA LISTA: SzS ne razume politiku Vučića na KiM, njihova politika je zasnovana na principima stripa Alan Ford
Foto: Dado Đilas

"to je kompliment"

SRPSKA LISTA: SzS ne razume politiku Vučića na KiM, njihova politika je zasnovana na principima stripa Alan Ford

Politika -

To što članovi takozvanog Saveza za Srbiju ne razumeju politiku predsednika Srbije i vlade na KiM predstavlja kompliment jer je njihova politika zasnovana, kako kažu, na principima stripa Alan Ford: bolje biti lep i bogat, nego ružan i siromašan, saopštila je Srpska lista.

Oni su na taj način reagovali na izjavu Nebojše Zelenovića iz SzS da predsednik Srbije ne razume šta se dešava u Srbiji i zemlju svesno gura u krizu koja će eskalirati.

"Drago nam je da je Đilasov satelit Nebojša Zelenović razumeo politiku svojih patrona, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su, kada su bili na vlasti, nastojali da legalizuju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i uspostavili granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, doveli Euleks, pregovore prebacili iz UN u EU, potpisali niz štetnih sporazuma kojima se, između ostalog, nama naša dokumenta i diplome ne priznaju na Kosmetu", navodi se u saopštenju stranke.

To što ta, kako ih nazivaju, samoproglašena elita, ne razume politiku predsednika Vučića na KiM samo potvrđuje činjenicu da ne znaju kako funkcioniše život na Kosmetu i da desetine hiljada Srba, zahvaljujući finansijskoj podršci Srbije ostaje i opstaje na Kosovu i Metohiji.

"Pošto su sami priznali da ne razumeju i ne znaju kako bi postupali sa ovim problemom, a znajući šta su i u čijem interesu radili u prošlosti, u ime srpskog naroda ih pozivamo da se ne mešaju. Svako njihovo mešanje donosilo je samo nevolju i probleme Srbima na Kosmetu, kada su Đilas, Jeremić, Stefanović i slični bili na vlasti", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track