VUČIĆ I BOCAN-HARČENKO: Srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu s obostranom željom
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

novi kvalitet budućoj saradnji

VUČIĆ I BOCAN-HARČENKO: Srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu s obostranom željom

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu i saglasili se da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu s obostranom željom, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Vučić i Bocan-Harčenko su se saglasili da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koje se očekuje 25. oktobra, dati novi kvalitet budućoj saradnji, jer omogućava slobodno kretanje robe, usluga i radne snage i pristup Srbije tržištu od oko 180 miliona potrošača, navodi se u saopštenju.

foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Kako se navodi, Vučić je na sastanku rekao da se zalaže za stvarni kompromis u rešavanju pitanja Kosova, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na kosovske takse na uvoz robe iz Srbije i situaciju na kosovskoj političkoj sceni.

foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Bocan-Harčenko je kazao da je kosovsko pitanje od velike važnosti za stabilnost regiona i da je Rusija kao stalna članica Saveta bezbednosti UN spremna da doprinese rešenju u okviru međunarodnog prava, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track