NOVA RUNDA U SEPTEMBRU: Vlast i opozicija o biračkim spiskovima i pravima
Foto: Kurir/ Zorana Jevtić

SASTANAK NA FAKULTETU POLITIČKIH NAUKA

NOVA RUNDA U SEPTEMBRU: Vlast i opozicija o biračkim spiskovima i pravima

Politika -

Dijalog o izbornim uslovima vlasti i opozicije biće nastavljen bez obzira na činjenicu da je Savez za Srbiju odlučio da bojkotuje dalje susrete

Četvrti okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije biće održan najverovatnije 5. i 9. septembra, na Fakultetu političkih nauka, a teme o kojima će se raspravljati su birački spiskovi i biračka prava građana - najavili su organizatori skupa FPN i Fondacija za otvoreno društvo.

Dijalog o izbornim uslovima vlasti i opozicije biće nastavljen bez obzira na činjenicu da je Savez za Srbiju odlučio da bojkotuje dalje susrete, rekao je Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo.

foto: Nebojša Mandić

Narodni poslanik iz redova demokrata Radoslav Milojičić Kena smatra da je dijalog poželjan, ali da je na rukovodstvu DS odluka o učestvovanju. - Smatram da je svaki dijalog koristan. Predlog Sergeja Trifunovića da EU bude medijator u dijalogu je odličan - rekao je Milojičić.

Miloš Jovanović iz DSS kaže da će odluku o učešću doneti pred skup.

foto: Kurir

- Nismo odlučili, videćemo da li ima smisla učestvovati i šta može da bude domet takvih razgovora. Deo opozicije će bojkotovati dijalog i zato sam skeptičan - naveo je Jovanović.

Liga socijaldemokrata Vojvodine učestvovaće u predstojećem dijalogu, potvrđuje portparol stranke Aleksandar Marton. - U društvu u kome se ne razgovara caruje nasilje. Mi ćemo učestvovati - poručuju iz LSV.

Kurir.rs/K. V. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track